Paradisuri grecesti

Home « Ghid « Turism

Continuăm periplul nostru pe insulele greceşti şi vă prezentăm Patmos, un paradis pe care merită să-l vizitaţi de cel puţin două ori în viaţă.

 

6. Patmos

Patmos, una dintre cele mai nordice insule Dodecanese, poate nu are o populaţie numeroasă (aproximativ 3.000 de locuitori), dar are o istorie religioasă semnificativă. Aceasta a fost menţionată în Biblie, mai precis în Apocalipsa lui Ioan, atunci când teologul a avut o revelaţie de la Iisus. Multe situri de pe insulă sunt dovezi clare ale acelei perioade, făcând din Patmos o destinaţie bună pentru un pelerinaj religios.

 

Printre siturile creştine se numără Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul şi Peştera Apocalipsei, în care Ioan a avut viziunea. Vestigiile arheologice datează din anul 2000 î.Hr. Cel mai mare sat, precum şi capitala, şi portul insulei, este Skála, unde vizitatorii vor găsi taverne şi peşte proaspăt, printre clădirile utilizate de către italieni în timpul regimului roman din Insulele Dodecanese.

7. Kalymnos

Turiştii care caută o vacanţă mai activă s-ar putea îndrepta spre insula Kalymnos, pentru drumeţii şi alpinism. Spre deosebire de unii dintre vecinii săi, insula este relativ verde, drumurile sale sunt pavate, iar oleandrii roz contrastează cu apa incredibil de albastră.

8. Karpathos

Pentru că e mai la distanţă decât alte insule din Dodecanese, Karpathos şi-a păstrat o mare parte din moştenirea sa culturală şi etnică. Muzeul de Artă Populară reflectă acest patrimoniu. Plajele sunt deosebit de populate cu vizitatori, deşi nu toate sunt uşor accesibile.

 

Karpathos are o istorie glorioasă, fiind menţionat în Iliada lui Homer. Turiştii interesaţi de arheologie se pot bucura de o vizită la ruinele sanctuarelor vechi, unele datând din secolul al VI-lea î.Hr., inclusiv capela Agia Fotini, o biserică creştină timpurie.

9. Kos

Caracterizată prin plaje curate, albe şi terenuri agricole cultivate cu struguri, smochine, măslini, porumb şi grâu, insula Kos oferă peisaje frumoase, situri istorice şi plaje minunate, toate într-o atmosferă relaxantă. Vizitatorii pot explora atracţiile locale, cum ar fi ruinele unei pieţi vechi şi fortăreaţa din secolul al XIV-lea, construită de Cavalerii Sfântului Ioan din Rhodos. În centrul oraşului există o selecţie bogată de hoteluri, restaurante, baruri şi cluburi de noapte, menită să distreze chiar şi cel mai pretenţios călător.

10. Rhodos

Rhodos este cea mai mare dintre insulele Dodecanese, având, de asemenea, cea mai mare populaţie dintre toate insulele. Situată în estul Mării Egee, Rhodos este capitala istorică a insulelor. Oraşul medieval din Rhodos atrage vizitatori din toată Europa. Mici sate pitoreşti şi staţiuni pot fi găsite în mediul rural.

 

Insula, care datează din perioada neolitică, are o mulţime de ţărmuri stâncoase, care alternează cu o varietate de culturi, cum ar fi de struguri, măslini şi citrice. La un moment dat, oraşul a fost un centru cultural şi comercial din Marea Mediterană. Astăzi, este una dintre cele mai vizitate şi apreciate insule greceşti.

 

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: descopera.ro

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: insule, peste, Rhodos, taverne
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement