Intampina Noul An cu picioarele...in apa

Home « Ghid « Turism

Ai în plan o escapadă la staţiunile balneare din România sau din străinătate? Anul 2014 ţi-a rezervat multe surprize plăcute, care includ relaxare totală, bălăceală multă, balneoterapie, mofetoterapie şi tratarea afecţiunilor de care suferi.

Printre cele mai renumite staţiuni balneare din ţara noastră se află Covasna,
datorită bogăţiei sale în resurse naturale, utilizate mai apoi în prevenirea şi tratarea bolilor sistemului cardiovascular.

Văzută în ansamblu, Covasna poate fi considerată un adevărat resort, unde izvoarele de apă minerală sunt folosite la balneoterapie, iar mofetele, acele emanaţii de bioxid de carbon, provenite din activităţi postvulcanice, deservesc mofetoterapia. De altfel, staţiunea balneară Covasna se numără printre singurele din ţară (Tuşnad, Balvanyos şi Slănic Moldova) şi din străinătate (Franţa, Italia, Insula Java) care dispune de mofete.

 

Efectele terapiei cu mofete

Dedicată în special persoanelor lipsite de vlagă şi cu tonus slăbit, mofetoterapia are un efect revigorant şi creşte performanţele sportive.

Fiind adesea numit "oraşul apelor minerale", unde orice afecţiune dispare, Covasna are amplasate chiar în centrul oraşului mai multe izvoare de apă minerală naturală, cum ar fi izvorul Kati, izvorul Elvira şi Izvorul de lângă Şcoală.

Din Izvorul Kati curge o apă cu un gust plăcut, bicarbonată, clorurată, sodică, hipotonă şi carbogazoasă, fiind recomandată pentru tratarea enterocolitei. Toate aceste calităţi naturale au clasat-o pe locul al treilea în topul celor mai bune 40 de izvoare din Ţinutul Secuiesc.

La Izvorul Elvira, apa minerală care curge prin două ramificaţii diferite, reunite într-una singură, este puternic feruginoasă, bicarbonată, clorurată, sodică şi carbogazoasă, fiind recomandată în tratarea mahmurelii şi a problemelor gastro-intestinale.

Suferi de tulburări circulatorii arteriale şi venoase sau de hipertensiune? Fă o cură cu apa Izvorului de lângă Şcoală. Este feruginoasă, bicarbonată, clorurată, sodică şi carbogazoasă.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: apa, apa minerala, apa termala, izvoare termale, izvor
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement