Idei de vacanta

Home « Ghid « Turism

De cele mai multe ori, un acvariu cu peşti îţi scaldă privirea şi te face să visezi la o vacanţă exotică. Multitudinea de peşti şi apa cristalină sunt două dintre motivele pentru care tot mai multă lume optează pentru o vizită la un astfel de acvariu. Iar dacă vorbim despre un acvariu cu dimensiuni impresionante, atunci, cu siguranţă, merită vizitat.

Comparativ cu acvariile pe care le ţinem în casă, cele publice sunt de sute ori mai mari şi adăpostesc specii de peşti pe care doar aşa le putem admira: de la rechini-balenă, până la pisici de mare şi delfini. Mai mult, oferă senzaţii unice, de nedescris. Deci, iată o listă cu cele mai mari acvarii din lume care îţi oferă o lume de culori fantastice, animale spectaculoase şi experienţe incredibile:

1. Acvariul din vestul Australiei

Situat într-o suburbie a oraşului Perth, Acvariul din vestul Australiei sau AQWA este cel mai mare acvariu australian. Rezervorul este de 40 de metri lungime, lăţime de 20 de metri şi are o capacitate de 3.000.000 de litri de apă de mare. Acesta include un tunel subacvatic de 98 de metri. Contra unei sume de bani, aici se poate face snorkeling alături de peştii exotici şi rechini, o idee numai bună pentru explorarea vieţii marine din acvraiu.

 

2. Acvariul din Monterey, California

Acvariul este situat în locul unei foste fabrici de conserve de sardine pe Cannery Row din Monterey, California. Principalele atracţii ale acvariului sunt cele două rezervoare gigantice. Primul, Ocean Edge Wing, are o înălţime de 10 metri şi este umplut cu 1, 3 milioane de litri de apă, iar cel de-al doilea, Outer Bay Wing, este un rezervor de 4,5 milioane de litri, care dispune de una dintre cele mai mari ferestre din lume. Ambele redau viaţa marină din California. Printre speciile marine întâlnite aici se numără pisici de mare, meduze, vidre de mare şi numeroase alte specii native.

3. L'Oceanogràfic, Valencia

L' Oceanogràfic este un complex marin în care diferite habitate marine sunt reprezentate. Acesta este integrat într-un complex cunoscut sub numele de "Oraşul de Arte şi Ştiinţe" din interiorul oraşului Valencia, Spania. Acvariul dispune de cel mai mare rezervor din Europa şi este casă pentru mai mult de 45.000 de creaturi marine. Ele populează cele 9 bazine sub formă de turn, structurate pe două nivele, care reprezintă mai multe ecosisteme marine. Două bazine subacvatice sunt unite printr-un tunel subacvatic de 35 de metri, cu o capacitate de 7 milioane de litri de apă.


Name

4. Acvariul Okinawa Churaumi, Japonia

Acvariul este situat în incinta parcului Ocean Expo, din Okinawa, şi a fost deschis în 2002. Principalul rezervor al acvariului este numit Marea Kuroshio, are o capacitate de 7,5 milioane de litri de apă şi un geam de acril de 8.2 x 22.5, cu o grosime de 60 cm, fiind cel mai mare panou din lume, atunci când acvariul a fost inaugurat. Pe lângă rechini-balenă şi calcani, acvariul mai adăposteşte multe alte specii de peşti din Marea Kuroshio.

5. Acvariul din Dubai

Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, adăposteşte un acvariu gigantic, cu o capacitate de 10 milioane de litri de apă. Dacă te numeri printre turiştii norocoşi care au şansa să viziteze mall-ul, vei putea admira unele dintre animalele subacvatice cele mai fascinante de pe planetă, mai mult de 33.000 de animale vii, inclusiv peste 400 specii de rechini şi calcani. Acvariul a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare panou de acril din lume (8.3 x 32.88 m), cu o grosime de 75 cm. Un sistem de iluminat special schimbă atmosfera acvariului, în funcţie de ora din zi.

Proiectat la standarde de clasă mondială, acvariul permite explorarea minunilor exotice ale vieţii acvatice şi o gamă de activităţi de petrecere a timpului liber şi de luat masa. Situat strategic în centrul mall-ului, acvariul, lung de 50 de metri, este principala atracţie a complexului şi un exemplu viu al tehnologiei moderne.

6. Acvariul din Georgia, Atlanta

Oraşul american găzduieşte cel mai mare acvariu din lume, cu mai mult de 100.000 de creaturi marine. Finanţat în mare parte de-o donaţie de 250 milioane dolari de la co-fondatorul lanţului Home Depot, Bernie Marcus, acvariul a fost deschis în noiembrie 2005. Cel mai renumit este Bazinul Ocean Voyager (cu o capacitate de 24 de milioane de litri de apă), care adăposteşte rechini balenă, cele mai mari specii de peşti din lume. Mersul pe jos prin tunelul acrilic şi privitul printr-o fereastră enormă te vor face să te simţi ca un scafandru aflat într-o mare albastră fascinantă, fără sfârşit.

 

 

Irina B.

sursa foto: touropia.com

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: acvarii, acvariu, apa, rechin balena, specii de pesti
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement