Hoteluri plutitoare

Home « Ghid « Turism
Tot în categoria extravaganţei şi a călătoriilor de lux intră şi cazarea în incinta hotelurilor plutitoare. Din ce în ce mai căutate, mai răspândite,  hotelurile plutitoare ecologice devin o destinaţie preferată printre publicul iubitor de apă, romantic sau pur şi simplu în căutarea unei senzaţii noi. Pe lângă faptul că preţurile unor astfel de hoteluri este de cele mai multe ori piperat, experientă trăită în astfel de locuri poate fi de neuitat. Seri pline de romantism şi plutitoare, cu cerul înstelat de jur împrejur, sunetul apei şi cântecele naturii sunt doar câteva dintre plăcerile de care poţi avea parte dacă te hotărăşti în favoarea unei asemenea destinaţii.
 
În cele ce urmează avem  un top cu cele mai luxoase şi scumpe hoteluri ecologice plutitoare din lume:
 
Panama, America de Sud ne oferă hotelul ecologic plutitor Punta Caracol,  unde o noapte de cazare pentru un cuplu costă aproximativ 578 USD. Situat pe malul Marii Caraibelor oferă sejururi cu activităţi turistice pline de adrenalină: înot cu delfini, snorkelling, plimbări cu barca, scuba diving, pescuit, zboruri de agrement cu avioane de mici dimensiuni, s.a.  Nopţile petrecute în căsuţe plutitoare din bambus, cu acoperiş din frunze de palmier cu siguranţă dau naştere la amintiri de neuitat.
 
Nu departe de Marea Barieră de Corali din Australia se găseşte ReefWorld, primul hotel plutitor ecologic din lume. Printre dotări regăsim panouri solare, turbine şi generatoare subacvatice care îi asigura autonomie energetică, hotelul plutitor de origine australiană se află la distanţă de două ore de ţărm, poziţionat ideal pentru iubitorii sporturilor subacvatice.  Beeficiati de excursii cu o ambarcaţiune semi-subacvaticaa ce vă permite să observaţi de aproape exotică lume a oceanului. 
 
Un fost palat situat pe lacul Pichola din Udaipur, India,Oberoi Udaivilas , transformat într-unul dintre cele mai luxoase şi spectaculoase hoteluri plutitoare din lume. Un loc plin de istorie, cu arhitectură unică, fântâni grandioase şi fresce lucrate manual face parte din seria locurilor ce trebuie bifate pe parcursul călătoriilor de-a lungul vieţii. Accesul în hotelul plutitor, cu apartamente decorate în cel mai luxuriant stil, dotate cu piscine private, se face cu ajutorul unei superbe ambarcaţiuni, care transportă turiştii peste lacul Pichola. Cele trei restaurante cu bucătărie indiana şi internaţională din incinta hotelului indian plutitor, câteva spa-uri şi multe alte facilităţi sunt picanteriile necesare unei vacanţe de neuitat 
 
Bora Bora, una dintre cele mai populare destinaţii exotice ale lumii ne pune la dispoziţie complexul Bora Bora Lagoon Resort & Spa în interiorul căruia se află 44 de bugalouri construite deasupra apei. Priveliştea mirobolantă este completată de Muntele Otemanu, aflat în apropierea complexului plutitor al Polineziei Franceze. Pe lângă relaxare se oferă  posibilitatea practicării sporturilor subacvatice, plimbări cu ambarcaţiunile de agrement, diverse tratamente în centrele spa şi multe alte facilităţi. 
 
Cu siguranţă excursiile în aceste locuri pline de linişte şi relaxare sunt atrăgătoare pentru fiecare dintre noi dar pentru cei care nu dispun de timp sau resurse financiare rămâne varianta unei astfel de experienţe trăită la noi în ţară. În Delta Dunării regăsim acelaşi concept de cazare pe apă la un preţ accesibil şi activităţi la fel de captivante că în multe alte locaţii internaţionale.
 
Reporter: Roxana Samfira
Sursă foto: www.casadex.ro
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Calatorii, extravagante, hotel, ape, lux, cazare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement