Cum se mananca sushi?

Home « Ghid « Turism

Sushi-ul este specialitatea bucătăriei japoneze care se bucură de o mare popularitate printre iubitorii de peşte. A fost gătit pentru prima oară la începutul secolului al XIX-lea, iar de atunci continuă să "frângă" inimi.

Chiar dacă a devenit unul dintre cele mai moderne mâncăruri, servit în cele mai exclusiviste restaurante, felul în care se consumă a rămas cel tradiţional, respectat cu sfinţenie din generaţie în generaţie.

Dacă s-a întâmplat să te afli în impas atunci când ţi s-a servit un platou cu sushi, citeşte aceste ponturi şi data viitoare ţine minte:

1. Într-un restaurant cu specific japonez, chelnerul îţi va aduce întotdeauna un prosop umed cu care să-ţi cureţi mâinele înainte să-ţi fie servită mâncarea.

2. Pe lângă sushi, vei primi şi ghimbir murat, wasabi şi sos de soia. Din sosul de ghimbir gustă după fiecare varietate de sushi ca să-ţi cureţi cerul gurii, iar din sosul de wasabi ca să-ţi reîmprospătezi gura.

3. În materie de băuturi, întotdeauna, sushi-ul se consumă cu sake sau cu bere tradiţională japoneză.

4. Se mai întâmplă ca beţişoarele să-ţi fie aduse unite, aşa că trebuie să le rupi cu atenţie şi să nu le freci unele de celelalte, pentru că este considerat un gest nepoliticos. Iar atunci când nu mănânci cu ele, acestea ar trebui să stea paralele cu tine, pe bolul cu sos.

5. Însă, dacă nu te descurci cu beţişoarele, poţi mânca acest preparat tradiţional japonez cu mâna, aşa făceau şi japonezii pe vremuri. În niciun caz cu furculiţa!

6. Rola de sushi se mănâncă dintr-o înghiţitură, nu pe rând sau la intervale de timp uriaşe. Atunci când vrei să înmoi rola de sushi în sosul de soia, înmoaie cu partea ce conţine peşte, nicidecum cu cea din orez. Orezul se va îmbiba cu sos şi se va sfărâma înainte de a ajunge la gură.

7. Iar pentru a te bucura din plin de felurile de sushi, mănâncă-le în funcţie de intensitatea aromei. Porneşte de la cel mai uşor tip de carne şi continuă cu peştele mai gras şi cu un gust mai proeminent.

 

 

Irina B.

sursa foto: monstersushi.com

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria japoneza, gastronomie, retete sushi, sushi
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement