Ornamente de Crăciun, din scoici! (foto)

Home « Ghid « Accesorii

Sute de culori, milioane de modele și idei infinite! Ornamentele de Crăciun îți pot împodobi casa în milioane de feluri și în milioane de culori. Însă, pentru a obține un aspect cu bun gust, ai nevoie de o tematică. Iar noi am ales pentru anul acesta: ornamentele din scoici! Sunt finuțe, de bun gust și pot fi așezonate cu aproape orice culoare! Iar dacă bugetul tău este unul restrâns, poți transforma scoicile și în cadouri fashion...

Broșe, brățări, casete de bijuterii, cercei, coliere, inele și multe alte podoabe handmade. Totul ține de imaginație și de nota personală oferită lor! Însă, până acolo, hai să vedem cum se fac ornamentele handmade din scoici pas cu pas. Așa prinzi îndemânare și poți trece la next level: bijuurile.

1. Pentru ornamentele de brad, poți alege orice tip cochilie de scoică ( plată, cu striații, încovoiată ș.a) și de orice culoare. De preferabil, sunt culorile pale, pentru a le putea picta cum dorești. Ai nevoie de lipici, sclipici incoloror dar și colorat (în nunațele pe care le dorești), de panglici colorate și de ustensile pentru gărurit, precum un ac mai puternic sau un cui ascuțit.

2. Se spală bine scoica, cu detergent, pentru a înlătura mirosul, și se lasă la uscat. Apoi, trasezi câteva linii fine cu lipici incolor în zonele pe care vrei să le nuanțezi și presari peste tot sclipiciul. Le lași să se usuce câteva ore, apoi sufli deasupra scoicii, pentru a înlătura surplusul de sclipici.

3. După ce ați terminat procesul de colorat și uscat, alege un colț, unde vrei să găurești scoica (de preferabil în partea groasă la scoicile cu două valve și în unul dintre colțurile subțiri la scoicile precum Trompeta lui Triton). Aveți grijă să nu apăsați cu putere cu acul în scoică, pentru că se va sparge. Procesul se face cu răbdare și insistență prin frecare. După ce aiți obținut gaura, luați o panglică (de ce culoare vreți) și legați-o de o ramură a bradului.

4. Același lucru îl puteți face și cu stelele sau căluții de mare. Iar dacă vreți ceva special, puteți împodobi scoicile cu perle, bucăți fine dintr-o altă scoică (pentru a-i oferi o imagine lucitoare, de sticlă) sau, dacă aveți talent, puteți picta pe ele diferite semne precum curcubeu, inimioare, steluțe, frunze ș.a. Însă, pentru un aspect cu bun gust, este de preferabil să nu fie încârcate, ci cât mai naturale. Căci, doar acesta este farmecul, nu?

Iar dacă toate acestea îți par comune, și ai talent la sculptură, poți încerca să creezi să dai frâi umaginației pe scoici! Poți face cercei, broșe, coliere, rame foto și chiar tablouri spectaculoase. Noi ți-am pregătit câteva modele în galeria foto de mai jos, pentru a avea surse de inspirație. Așa că, spor și te așteptăm cu imagini cu creațiile tale, așezate în bradul de Crăciun!

Gina Rotaru

Foto: oceanstyles.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ornamente scoici, retete scoici, scoici, specii de scoicii
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement