Craciun in stil nautic

Home « Ghid « Accesorii

Crăciunul...perioada cea mai veselă din an, prielnică pentru a da frâu liber imaginaţiei şi creativităţii în materie de design interior. În majoritatea cazurilor, de Crăciun, casele sunt decorate în nuanţe de roşu, vişiniu, argintiu sau auriu şi mai puţin în albastru sau alb (stilul nautic).

De regulă, stilul nautic este caracterizat prin mult alb, albastru, galben şi culori neutre (beige sau crem), ducându-ne cu gândul la un stil de viaţă mai relaxat şi sănătos, în care predomină simplitatea şi minimalismul.

O ancoră, o corabie în miniatură, o stea de mare sau diferite tipuri de peşti pot, la fel de bine, să facă parte din multitudinea de ornamente cu care ne împodobim bradul sau pervazul ferestrelor. De asemenea, în decorul nautic de sărbători putem include şi canapelele, fotoliile sau masa la care vom cina în ajun de Crăciun. În toate cazurile, paleta de culori trebuie condusă de albul nisipului şi de albastrul mării, susţinută de o varietate de tonuri, dar întotdeauna clare, care să permită creşterea senzaţiei de spaţiu şi de a facilita distribuţia luminii.

Odată ce am stabilit paleta de culori, putem trece la confecţionarea elementelor de design. Avem la îndemână o beteală sau un şirag de perle? Perfect? Atunci le putem ataşa bărcuţe, căluţi de mare, scoici etc sau orice altceva care să se integreze perfect stilului nautic. Cu siguranţă, bradul nostru va fi magic, iar invitaţii de-a dreptul fascinaţi.

Cum rămâne cu decorarea masei de Crăciun? Şi aici avem la dispoziţie multe idei de care este bine să profităm. Pentru tacâmuri şi veselă trebuie să predomine sticla şi metalul, care vor da o notă personală şi plăcută, dar şi o notă distinctivă. Răzleţ, în funcţie de dimensiunile mesei, putem pune (lângă pahare) bărcuţe, vâsle, ancore, funii cu sau fără nodurile specifice şi globuleţe pictate în stil nautic.

În dormitor şi în restul camerelor, paturile, dulapurile şi oglinzile vor arăta spectaculos decorate cu beteală din pânză albastră şi accesorizate cu scoici, perle albe, stele de mare etc, în timp ce perdelele şi draperiile (confecţionate din materiale simple, foarte subţiri, din in sau bambus) vor atrage toate privirile, datorită motivelor nautice de pe ele.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: ancora, barci, corabie, stil maritim, stil nautic
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement