Premiere la Genova Boat Show 2012 (foto)

Home « Evenimente « Lansari

Spectaculozitate și o imagine impunătoare! Așa a arătat cea de-a 52-a ediție a expoziției internaționale Genova Boat Show 2012, care s-a desfășurat anul acesta pe o suprafață de 200.000 de metri pătrați! Sute de ambarcațiuni, adevărate capodopere, și-au făcut intrarea în cadrul show-ului, reușind să impresioneze absolut toți participanții. Patru pavilioane expoziționale, activități aferente, echipamente de navigație și două marine au însumat întregul eveniment Genova International Boat show 2012. Un show la care au venit 900 de expozanți și peste 1400 de ambarcațiuni. Iar cea mai mare ambarcațiune expusă anul acesta a fost Stella Maris, un yacht de 30 de metri, construit de compania Viareggio Superyacht.

Nu a fost singura atracție a evenimentului care s-a desfășurat în perioada 6-14 octombrie. În cadrul show-ului s-a vândut primul motor de yacht marca AmerCento creat de PerMare! După succesul remarcabil al celui de-al nouălea yacht Amer 92′, vândut anul acesta la Cannes Boat Show, compania a lansat primul motor de yacht AmerCento, construit de italianul PerMare și proiectat de Massimo Verme, pe care l-a și vândut cu rapiditate.

Primul superyacht AmerCento by PerMare

Bazat pe nenumărate proiecte premiate, precum yachturile Amer 116" (un exemplu: superyachtul Il Gattopardo) și Amer 92", splendida ambarcațiune de 30 de metri, yachtul Amer 100" stabilește un nou standard în styling și în inginerie, amestecând liniile spațiului cu moda, performanța și sistemul eco-friendly. Compania constructoare AmerCento a început deja lucrările acestui prototip de superyacht, el urmând a fi gata de lansare în 2013.

După o lungă perioadă în care s-a aflat într-un stadiu de permanentă dezvoltare, Permare poate spune că cerințele proiectului au fost îndeplinite, ba chiar și depășite. Yachtul AmerCento prezintă linii clare, neconvenționale în concordanță cu profilul ferestrelor invazive. În ciuda design-ului nonconformist, noul yacht  Amer Cento este foarte echilibrat și elegant și se potrivește cu modelele Șantierului Naval Ligurian.

Yachtul dispune de cinci cabine și alte trei separeuri pentru echipaj, cu o bucătărie mare și 18 metri pătrați de punte, iar design-ul interior este pe deplin personalizat în funcție de preferințele proprietarului. Ferestrele sunt similare cu ale lui Amer 92", dar au fost extinse pentru a da o mai mare iluminare salonului principal.

Lux într-un motor de yacht - Amer 92' by Permare Group și Massimo Verme

Yahtul Amer 100" poate naviga non-stop cu un singur motor, la o viteză de 12 noduri, consumând  24 de litri pe 100 de mile marine. Acest tip de navigare, care permite excursii lungi și nocturne, este deja cunoscut și utilizat de către proprietarii yachturilor Amer. Cu toate acestea, din cauza creșterii constante a prețului la carburanți, consumul nu poate fi trecut cu vederea prea ușor de potențialii clienți. Însă, cine își dorește cu adevărat lux, îmbinat cu un motor puternic și totodată lin, nu mai ține cont la acest detaliu. Astfel că, motorul și-a cunoscut deja primul client la Genova Boat Show! Iar acesta pare a fi doar începutul comercializării lui.

Specificații tehnice ale primului superyacht Amer 100" PerMare:

Lungimea totală 30 metri
Fascicul de 7 metri
Motoare 2 x Caterpillar C32 ACERT 1418 Kw / CP 1925 fiecare sau 2x MTU 12V2000M94 1432Kw/hp 1920
Greutate 90 de tone
Capacitate rezervoare carburant - 12.100 de litri
Capacitate rezervoare apă - 2.000 de litri

Debut „Yacht Art” la Genova Boat Show

În acest an, la Genova Boat Show s-a etalat în premieră un proiect inovator „Yacht Art”, prezentat de Pershing, marca grupului Ferretti. Unul dintre constructorii internaționali de top, de înaltă performanță în motoarele de yachturi, ce variază între 15 - 35 de metri, a anticipat încă odată o nouă tendință lansând „motorul ideilor tale”. Proiectul a fost prezentat într-un film artistic care a redat cea mai recentă bijuterie a flotei: Motor Yacht Pershing 82 '. Superyachtul Pershing 82′ reprezintă tehnologia, clasa și puterea. Cu un design iconic, yachtul a fost creat pentru a oferi navigare de cea mai înaltă calitate, asigurând totodată performanțe excelente.

Este primul yacht care crează artă vizuală pe mare prin design-ul propriu și prin lejeritate de mișcare. Acționează ca o pânză pe valurile mării, lăsând în urmă urme spumoase precum o pensulă de desenat. Noaptea, Pershing yacht 82 ' poate fi asemănat cu un vultur. Senzația în urma prezentării: fiori, rapiditate, istețime și gheață. Pe scurt: o originalitate înfiorătoare, pe care doar cei de la Ferretti o puteau realiza.

Gina Rotaru

Foto: Charterworld.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement