JOI, 11 august, Mangalia: Lansarea la apa a barcii Atlantic Challenge

Home « Evenimente « Lansari
Andrei Roșu - în calitate de coordonator al primei echipe românești care va traversa Oceanul Atlantic intr-o barcă cu vâsle - alături de KAUFLAND România, în calitate de partener oficial al echipei Atlantic4, vor lansa la apă barca ce va scrie istorie pentru România și vor anunța cine sunt cei 3 finaliști ai competiției lansate tuturor românilor pentru ocuparea celui de-al patrulea loc în barcă.  
- Începerea conferinței: ora 12,00, la debarcaderul Life Harbour din comuna Limanu, județul Constanța (strada Marina Limanu, Nr.1).
In cadrul conferinței:
-vom susține o ceremonie de lansare la apă a bărcii
- vom prezenta finaliștii competiției pentru ocuparea celui de-al patrulea loc în barcă (cursă la care s-au înscris peste 100 de români amatori de sport)
- vom da startul strângerii de donații pentru cauza socială pentru care concurăm.
- După conferință se vor organiza plimbări în larg cu barca pentru jurnaliști.
Vorbitori vor fi reprezentanții echipei Atlantic4, Reprezentantul CSR al Kaufland România și Directorul Hospice Casa Speranței.
 
MAI MULTE DESPRE PROIECT
Patru români vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, printr-o inițiativă susținută de Kaufland România.
Prima echipă românească ce va traversa Atlanticul vâslind este formată până acum din:
1. Andrei Roşu (sportiv de anduranţă, ultra-maratonist, deținător de recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016)
2. Vasile Oşean (doctor – medicină sportivă)
3. Emil Curteanu (fost canotor)
4. și, alături de încă un membru (finalistul concursului)
Inițiativa a debutat cu o competiție adresată românilor iubitori de aventură: echipa a anunțat că își cauta cel de-al 4-lea membru care să ocupe un loc în barca ce va scrie istorie pentru România.
Peste 100 de români interesați s-au înscris în concursul pentru cel de-al 4-lea membru pe www.atlantic4.ro.
În final, aceștia vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul într-o barcă cu vâsle, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”, ce va avea loc anul viitor. Pregătirea durează un an.
Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe).
Scopul: împlinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Speranței, ce va consta în completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.
Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” - de la prima provocare de a deveni completă, la pregătiri, startul oficial și desfășurarea cursei ca lecție de supraviețuire - va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România.
„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dură cursă de canotaj din lume, care aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.
Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial al cursei internaționale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.
Publicat in: august 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement