Bavaria testează Vision 46 (video)

Home « Evenimente « Lansari

Ne pregătim de o nouă lansare pe apă! Compania Bavaria a creat un nou model de yacht cu vele, destinat familiilor. Construcția este realizată în colaborare cu companiile Design Yacht Farr și Design Unlimited și se află în perioada de testing. O perioadă în care ambarcațiunea a reușit să atragă priviri importante, fiind nominalizată pentru titlul de „Yachtul european al anului”. Cum arată și se poate face pe apă? Cei de la Bavaria ne-au pregătit un clip interesant din timpul testelor.

Însă, până acolo, haideți să vedem vedem materialele din care este construită ambarcațiunea, datele sale tehnice și opțiunile individuale la achiziționare. Asta pentru că Vision 46 este primul model Bavaria, din cea de-a doua generație din gama Vision, iar facilitățile ar trebui să fie mai sporite.

Date Tehnice

Vision 46 are o lungime totală de 13, 99 metri. Coca are 13,70 metri lungime , linia de plutire 12,83 metri, iar pescajul standard este de 1,70 metri. Yachtul cu vele cântărește aproximativ 12.300 kg, iar balastul 3.450 kg. Are motor Volvo Penta Saildrive – D2-55, care se laudă cu 41 kW/55 CP, iar rezervorul de apă este de aproximativ 580 litri. Există două cabine de dormit mari, dotate standard, iar cea de-a treia este opțională. Înălțimea sufrageriei este de aproximativ 2,00 metri

Atribute cheie

Conceptul Vision 46 a dorit ca proprietarii să poate manevra yachtul cu ușurință, acesta beneficiind chiar și de joystick și push-button de navigare, care pun nava în mișcare fără ca navigatorul să atingă vreo frânghie. Design-ul realizat de Farr Sudio a fost gândit pentru a oferi spațiu din plin atât pe punte, cât și în cabine. Yachtul cu vele vine cu obțiuni de două sau trei camere. Iar una dintre ele este, fără doar și poate, echipată precum precum un prezidențial suite.

Bucătăria este spațioasă, beneficiind de multe locuri de depozitare și de blat, iar opțiunile variază de la cuptor cu microunde, mașină de cafea sau de făcut gheață, până la o mașină de spălat vase. Bucătăria de la pupa navei ocupă 60% din lățimea yachtului, putând fi amenajat cu ușurință într-o cameră pentru două persoane. La tribord există o cameră cu cabină de duș separată. Spre pupă, yachtul are deține a doua cabină, cu spațiu mare de depozitare pentru accesorii tipice de croaziera, inclusiv biciclete pliabile.

Părți negative

Sub punte se află a treia cabină, care este destul de mică și incomodă. Accesul se face cu dificultate, iar spațiul de depozitare este aproape inexistent. Yachtul se vinde în regim standard, toate opționalele, chiar și cele banale, fiind contra cost. Așa că, pe lângă aceste costuri suplimentare, trebuie luată în calcul și suma necesară pentru întreținerea yachtului. La prima vedere, merită ținând cont că sistemele de navigare sunt mult mai avansate, iar construcția în sine este recunoscută pentru rezistență și calitate. În rest, marea majoritate a facilităților pot fi regăsite și la yachturile altor companii precum Blue Marine, Fiendship, Wally și altele.

Gina Rotaru

Foto: www.yachtingworld.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, yacht cu vele, yacht Vision 46
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement