Yachtul lui Bill Gates se vinde cu 13.9 milioane $

Home « Evenimente « Internationale

Se vinde yachtul pe care Bill Gates și-a petrecut luna de miere! O capodoperă personalizată, pe care constructorii navali de la Feadship De Vries au creat-o special pentru miliardarul Paul Allen, de la Microsoft, în anul 1990! Ambarcațiunea este una dintre cele mai luxoase yachturi existente în domeniul turismului acvatic din lume. Iar prețul său de vânzare este pe măsura luxului: 13.9 milioane de dolari!

Charade, superyachtul personalizat de 47 de metri, construit de Șatinerul Naval Feadship De Vries, apare pe listele companiei vânzătoare de ambarcațiuni Merle Wood & Associates cu suma de 13,900,000 dolari. Motivul pentru care prețul atinge pragul suprem pentru o navă de asemenea dimensiuni, constă nu doar în dotările de lux, ci pentru că Bill Gates și-a petrecut aici o parte din luna de miere organizată în Hawai, în 1994.

Proprietar încă necunoscut

Miliardarul Paul Allen, cunoscut pentru achiziționarea celor mai mari și luxoase yachturi din lume, deține acum alte două nave impresionante: Un yacht Octopus de 127 de metri și yachtul Tatoosh de 93 de metri. Deocamdată nu se știe dacă Paul Allen mai este încă proprietarul yachtului Charade. Potrivit apropiaților săi, miliardarul ar fi scos yachtul spre vânzare în anul 2003, când au început lucrările de construcție la yachtul Octopus. În 1996, Paul Allen a comandat o altă ambarcațiune Feadship, pe care a botezat-o Meduse.

Suită personalizată cu punte proprie

Proiectat de arhitecții de la De Voogt Naval, Charade poate caza 12 de pasageri și 11 membri ai echipajului. Designul interior este semnat de președintele companiei McMillen din New York, Rey Luis. Acest yacht de lux este dotat cu cinci cabine mari, inclusiv o suită personalizată, utilată complet: băi private, bucătărie privată, sufragerie privată și punte proprie la pupa navei. Charade a fost o minune tehnică la momentul lansării ei, echipa Feadship echipând complet yachtul cu cele mai noi aplicații electronice.

Record istoric pe Amazon

Motoarele sale gemene 905 CP Caterpillar 3508 DI-TA pot atinge viteza maximă de 15 noduri pe oră, iar yachtul poate parcurge neîncetat mii de kilometri. Yachtul este cunoscut pentru traseele lungi realizate de-a lungul globului, însă traseul cu care a intrat în istorie a fost pe râul Amazon. Printre alți proprietari faimoși de yachturi de lux Feadship se numără Regele Khalid al Arabiei Saudite, Malcolm Forbes și Roman Abramovici.

Gina Rotaru

Foto: www.justluxe.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement