Start la Volvo Ocean Race 2012

Home « Evenimente « Internationale

Pregătiți-vă, pentru că dăm startul la distracție! Competiția Volvo Ocean Race 2012 ajunge la Galway, Irlanda. Iar în următoarele zile vom avea parte de o porție dublă de sport nautic și divertisment! Asta pentru că evenimentul maritim își anunță sosirea la Galway cu un festival ce se va desfășura în două zone importante ale lumii.

Festivalul Volvo Ocean Race 2012 va începe pe 30 iunie la Galway și se va încheia pe 8 iulie 2012. Volvo Ocean Race este una dintre cele mai prestigioase curse off-shore din lume! Evenimentul constă într-un maraton de nouă luni, în cadrul căruia concurenții traversează patru oceane (Atlantic, Pacific, Indian şi prin nordul Oceanului Antarctic) şi cinci continente (Asia, Africa, America de Nord, America de Sud şi Europa).

Velierele au pornit cursa pe 29 octombrie 2011, plecând din Alicante, Spania. În acest moment navighează dinspre Galway spre Lorient, Franța, urmând să ajungă în 3 iulie 2012 la cel mai mare party pe care Irlanda îl va vedea anul acesta. Festivalul din Galway va fi împărțit în două mari zone: Village Race şi Global Village.

Village Race, care va aduna toate echipajele, organizează divertisment de calitate și o serie de evenimente pe apă. Echipajele se vor întrece în competiții nautice amicale.

Global Village găzduiește unele dintre evenimentele majore ale festivalului în Global Arena. Evenimentele atrag în fiecare an cei mai influenți oameni de afaceri atât din Irlanda cât și de pe plan internațional.

Formatul curselor şi programul de escală dispun de un număr impresionant de inovaţii, competiția urmând să se încheie cu un raliu In-Port, organizat în portul de finisaj Galway. Anul acesta, concursurile și-au extins zona de desfășurare, ele urmând să fie organizate în Insulele Azore din Oceanul Atlantic, în Fernando Noronha (coasta Braziliei) şi în Fastnet Rock.

Așadar, stați cu ochii pe noi pentru că vom reveni curând cu informații proaspete de la competiția internațională Volvo Ocean Race 2012.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: galwaytourism.ie

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement