Se dă startul cursei Vendée Globe 2012

Home « Evenimente « Internationale

O dată la patru ani, portul parizian Vendee găzduiește cel mai prestigios eveniment: o cursă de yachturi în jurul lumii: Vendée Globe! Competitorii vor pleca din Les Sables d'Olonne în noiembrie și vor face ocolul lumii fără oprire și asistență, până la revenirea în port. Cursa Vendée Globe este una dintre cele mai așteptate competiții ale anului, fiind comparată în materie de dificiultate cu escaladarea Everestului, în varianta pe apă. În cadrul cursei vor concura nu mai puțin de 20 de skipperi cu experiență. Care va ajunge primul la destinație rămâne de văzut. Însă, până atunci, haideți să aflăm care sunt competitorii și cum a avut loc organizarea evenimentului.

Bruno Retailleau, președintele Consiliului de Vendée, a lansat oficial ediția a șaptea a cursei Vendée Globe, în cadrul unei conferințe de presă, organizată miercuri, la Paris Boat Show. Vendée Globe 2012/2013 își va ridica pânzele la Les Sables d'Olonne, sâmbătă 10 noiembrie 2012, la ora 14:00 GMT. Iar ediția de anul acesta se anunță a fi deja una vintage. Cu doi ani înainte de organizare, doisprezece marinari cu experiență și-au expus dorința de a participa la eveniment.

În jurul lumii prin trei cape

Traseul cursei Vendée Globe ilustrează natura pură și simplitatea ideii din spatele acestui eveniment major. Competitorii navighează în jurul lumii de la Vest la Est, trecând pe lângă trei repere binecunoscute de marinari: Capul Bunei Speranțe, Capul Leeuwin și Capul Horn. Va fi un drum anevoios în josul Oceanului Atlantic, se va traversa Oceanul de Sud, Oceanul Indian și mările din jurul său, apoi Oceanul Pacific, cel mai mare din lume. În cele din urmă, competitorii trebuie să urce înapoi spre Atlantic, pentru a se îndrepta spre punctul de plecare: Les Sables d’Olonne.

Cursa Vendée Globe 2012 în timp real

Din 11 noiembrie, cursa Vendée Globe va acapara Parisul. Competiția va fi monitorizată minut cu minut din Turnul Montparnasse și cronometrată cu ajutorul unui ceas care va funcționa permanent pe întreaga durată a turului. Acești 1.000 de metri, de la start până în Paris, vor fi nucleul evenimentului. Peste 200 de vizitatori sunt așteptați să participe efectiv la interviurile zilnice, care vor fi transmise în direct pe site-urile de specialitate și pe site-ul concursului. Iar în această ediție a cursei, căpitanii și marinarii, jucători cheie ai evenimentului, vor fi activi pe rețelele sociale, pentru a le permite fanilor de navigație obținerea unor informații „proaspete” și instantanee din cadrul evenimentului.

Plecarea din port

Începând cu data de 19 octombrie, 20 de yachturi se vor strânge în Les Sables d'Olonne, înainte de startul competiției Vendée Globe 2012-2013. În data de 10 noiembrie, flota se va alinia la linia de start, formând o paradă organizată cu meticulozitate. Câte un vapor va părăsi pontonul la fiecare patru minute, el fiind urmat de câte un yacht, care va naviga timp de 25 de minute peste șenalul navigabil care duce spre ocean. Prima ambarcațiune ar trebuie să părăsească portul la ora 09.30, în timp ce ultimul yacht ar trebui să ajungă la linia de start două ore mai târziu. Semnalul Oficial de START va fi dat la ora 13.02.

Competitorii 2012

Anul acesta, 20 de căpitani de yachturi s-au înscris la eveniment, mulți dintre ei exprimându-și dorința de a participa la cursă încă de acum doi ani. Iată-i care sunt:

Jérémie Beyou (Franța)
Arnaud Boissières (Franța)
Samantha Davies (Marea Britanie)
Kito de Pavant (Franța)
Alessandro di Benedetto (Franța-Italia)
Jean-Pierre Dick (Franța)
François Gabart (Franța)
Mike Golding (Marea Britanie)
Marc Guillemot (Franța)
Jean Le Cam (Franța)
Armel Le Cléac'h (Franța)
Vincent Riou (Franța)
Javier Sanso (Spania)
Bernard Stamm (Elveția)
Alex Thomson (Marea Britanie)
Dominique Wavre (Elveția)
Louis Burton (Franța)
Bertrand De Broc (Franța)
Tanguy de la Motte (Franța)
Zbigniew Gutkowski (Polonia)

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement