Paradă plutitoare în inima Nisei (video)

Home « Evenimente « Internationale

Credeați că doar Veneția și Rio de Janeiro petrece? Dacă da, v-ați înșelat! Riviera Franceză a deschis porțile celui mai luxos Carnaval! O paradă de ambarcațiuni împodobite cu beateală, luminițe și flori va defila chiar în inima Nisei! Evenimentul a început în data de 15 februarie și ține până în 6 martie 2013! Este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, dar și unul dintre cele mai opulente. Motivul: mireasma luxoasă a Rivierei Franceze!

Pema anului 2013 este „Regele celor 5 continente”, iar, în timpul fetivităților, peste 18 ambarcațiuni, decorate cu flori și ornamente, vor naviga până la Place Masséna. Parada are loc atât ziua, cât și noaptea, spre deliciul vizitatoriilor, care se vor putea bucura de show-uri de lumini și de divertisment. Spectacole organizate cu peste 1.000 de muzicieni și dansatori din întreaga lume, cu stiluri variate și show-uri diversificate.

Ambarcațiuni ornate cu 100.000 de flori

Surprizele nu se opresc, însă, aici! În joc intră „luptele de flori”. Un eveniment care face parte din Carnavalul de la Nisa, în cadrul căruia vizitatorii vor putea admira ambarcațiuni împodobite cu orgamente florale unicat în lume, expuse pe Promenade des Anglais. Fiecare ambarcațiune este decorată în fața publicului, cu 80 sau 100.000 flori, precum gladiole, tokyos, gerbera, trandafiri, margarete, garoafe, crini, orhidee și alte specii de flori rare și extrem de costisitoare...

Este unicul eveniment de acest gen din lume și printre cele mai renumite de pe Riviera Franceză. Pe lângă frumusețea Rivierei Franceze, cunoscută ca o destinație turistică de top, Carnavalul este una dintre atracțiile de cele mai mari ale sezonului de iarnă. Evenimentul atrage în fiecare an sute de mii de turiști, curioși să descopere noua tematică a Carnavalului și celebrele ornamente florale, ale căror frumusețe fac înconjurul lumii.

Le Carnaval Parade”

„Le Carnaval Parade” este formată din 18 ambarcațiuni amenajate după tema Carnavalului, fugurile colorată, personaje animate plutitoare și multă voie bună! Parada are loc de-a lungul Rivierei Franceze, unde anul acesta și-au făcut apariția ambarcațiuni pe roți în formă de dinozaur, pești, rechini, dar și personaje desenate asemănătoare cu Pinochio. Toate însoțite de dansatoare în costume extravagante și tunuri de confeti. Fetele au împărțit flori în mulțime, iar muzicienii au întreținut spiritul de petrecere.

De asemenea, de-a lungul paradei, întâlnești teatru de stradă și grupuri de muzică din întreaga lume. Iar când se lasă seara, se deschide show-ul de lumini! Străzile se umplu de luminițe colorate, ornamentele strălucesc, iar tot orașul strălucește în reflexia luminii din milioanele de confetii. Un adevărat spectacol, care merită admirat atât pentru frumusețea lui, cât și pentru organizarea impecabilă. Este o producție originală, de scurtă durată, care a captat atenția Europei încă de la prima organizare.

Gina Rotaru

Foto: www.nicecarnaval.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: carnaval, Carnaval Nisa, carnaval Venetia, parada barci, vacanta Nisa
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement