Lux la Monaco Yacht Show 2012 (poze)

Home « Evenimente « Internationale

Capitala mondială a luxului s-a făcut iar remarcată zilele trecute, în cadrul unui eveniment de anvergură: Monaco Yacht Show 2012. Constructori, finanțiști, brokeri din interiorul industriei de yachturi, proprietari de yachturi, producători de echipamente și cumpărători de yachturi s-au adunat laolaltă în Portul Hercules pentru a asista la încă un show de senzație în stilul impresionant de luxos din Monaco. Bineînțeles, nu au lipsit nici jurnaliștii cu experiență din domeniul nautic, care s-au arătat dornici de a vedea care sunt vedetele acestui sezon în materie de yachturi de lux. Asta pentru că Monaco Yacht Show este unul dintre cele mai mari evenimente desfășurate anual în regatul monegasc, la care participă cele mai presigioase branduri de superyachturi de lux.

Monaco Yacht Show 2012 a avut loc între 19 și 22 Septembrie 2012. În cele patru zile de spectacol au fost prezenți peste 500 de expozanți, care și-au etalat noile tehnologii și yachturile de lux pe un spațiu imens de peste 20300 mp. În cadrul evenimentului au putut fi admirate un număr de 100 de superyachturi magnifice, cu lungimi între 25 și 90 de metri. Iar 40 dintre acestea, cu suspensie sau cu motor, au fost prezentate publicului pentru prima oară, ele nefiind încă lansate pe piața națională sau internațională de yachting. Așa că doritori și-au putut alege un model dintre cele mai noi apărute.

Yachturi populare de la Monaco

Anul acesta, cea mai mare ambarcațiune prezentată în cadrul show-ului a fost „Nirvana Oceanico”, care are o dimensiune de 88.5 metri lungime. Printre yachturile „vedete” la Monaco Yacht Show 2012 s-au infiltrat și supreyachtul Stella Maris, ce aparține companiei producătoare VSY-Viareggio Superyachts, el fiind deja un model cunoscut și vizitat de frecvent de către potențialii proprietari, și ambarcațiunea hanseatică Marine Smeralda, de 77 de metri lungime.

Marile evenimente din cadrul show-ului de la Monaco

Pe lângă expunerea celor mai noi și luxoase yachturi, la Monaco Yacht Show s-au prezentat și proiecte în curs de dezvoltare și au avut loc evenimente precum:

- Compania Heesen a dezvăluit apariția a patru proiecte noi și a unui nou brand de tehnologie, care exploatează puterea valurilor pentru de a crește eficiența unui iaht cu până la 30%.

- S-a organizat o seară de cocktail pe puntea pupă a ambarcațiunii Lady Linda, deținută de compania Yachts Burgess. Acest yaht s-a remarcat printr-un design zdrobitor, interiorul fiind amenajat din sticlă, având uși încadrate în perete și cabine tematice pentru invitați, care beneficiază de un salon principal amenajat cu piele albastră și diferite modele de marmură.

- Marina Port Veil a anunțat apariția unui nou oraș central în portul din Barcelona, despre care managerii săi spun cu încredere că va deveni o destinație de top pentru proprietarii de yachturi.

Acico Yachts & Stella Maris design

Starea de spirit din cadrul evenimentului a fost una optimistă, dar destul de prudentă. Întâlnirea dintre brokerii importanți și potențialii cumpărători ai yacturilor de lux prezentate în cadrul show-ului a dus la negocieri intense și o oarecare tensiune. Vineri și sâmbătă (21-22 septembrie) spectatorii și jurnaliștii au putut vedea cele mai interesante modele și momente din cadrul show-ului, incluzând apariția ambarcațiunii Stella Maris de la VSY – din categoria superyahturilor Viareggio.

Această ambarcațiune a fost una dintre cele mai apreciate, având caracteristici impresionante precum: cabine extensibile până la 72 de metri, pentru toți oaspeții, o grădină verticală uimitoare, pereți de sticlă ornate cu plante vii cățărătoare, care secționează și delimitează punțile. De asemnea, surprinderea s-a remarcat și la modelul Nassima, de la Yachts Acico. Un yacht realizat la dorința proprietarului, care dispune de un mini garaj propriu și două biciclete electrice.

Garajul este dotat cu unelte de pescuit și echipamente de scufundări, iar pe puntea principală se află un acvariu, între salon și zona în aer liber de pe pupa punții. O expoziție și un show spectaculos la Monaco Yacht Show, a cărui renume face anual înconjurul lumii din pricina noilor modele și tehnologii de yachturi, ce urmează să apară pe piață în decurs de câteva săptămâni.

Gina Rotaru

Foto: www.ibtimes.co.uk

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement