Lumea subacvatica, la picioarele turistilor

Home « Evenimente « Internationale

După ce turismul spaţial a cunoscut o expansiune fulminantă, a venit rândul turismului subacvatic să atragă din ce în ce mai mulţi doritori de senzaţii tari sub apă.

Numeroase ţări (precum Emiratele Arabe Unite şi Tanzania) şi-au construit adevărate "palate" subacvatice menite să satisfacă pretenţiile exclusiviste ale celor cu dare de mână şi ale celor care s-au visat dintotdeauna mari exploratori subacvatici.

Lumea subacvatică este plină cu surprize "vizuale", specii de peşti, balene, corali, delfini, rechin, căluţ de mare şi, mai nou, cu hoteluri şi resorturi subacvatice, care oferă condiţii de lux şi experienţe de neuitat.

Un astfel de hotel subacvatic se află pe Coasta Tanzaniei (în insula Pemba) şi se numeşte Manta Resort. Printre facilităţile pe care hotelul le oferă se numără rezervarea unei insule plutitoare private şi posibilitatea de a admira "în direct" miile de peşti care se perindă pe la fereastră. Toate aceste facilităţi, plus un apartament spaţios, cu paturi duble şi mese minimaliste, vin la pachet pentru preţul de 750 de euro pe noapte.

La fel de bine promovează turismul subacvatic Insula Fiji, datorită resortului Poseidon Undersea Resort. Aflat la 12 metri sub nivelul mării, resortul cuprinde 24 de camere spectaculoase, un apartament subacvatic şi 48 de bungalouri. Fiecare cameră a resortului are un pat dublu, cu ferestre imense din plastic acrilic, de unde turiştii pot hrăni peştii care înoată în ocean.

Iar pe viitor, un dezvoltator imobiliar polonez va contrui în Maldive un hotel futurist, de lux, care va semăna cu navele spaţiale din Star Trek.

Intitulat Water Discus, hotelul va fi construit lângă insula Kuredhivaru şi va avea o parte sub apă şi una deasupra apei. Partea de sus, suspendată la o înălţime de 7 m deasupra apei, va găzdui un restaurant, un spa, o piscină pe acoperiş, o grădină tropicală şi un heliport, în timp ce partea de jos va fi construită la 30 m sub apă şi va conţine 21 de camere pentru oaspeţi, un bar şi un submarin ce va găzdui un centru de diving.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: pinterest.com
 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: corali, pesti, scuba diving, turism subacvatic
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement