Jaguar se lansează pe apă! (foto)

Home « Evenimente « Internationale

Competiție acerbă în lumea automobilelor de lux! După Mercedez Benz, a venit rândul companiei Jaguar să iasă cu un concept de barcă cu motor! O idee atractivă, care a prins imediat la iubitorii de mulți cai putere, dornici să experimenteze viteza și luxul Jaguar pe ape. Așadar, ne pregătim de o lansare cu fast, pentru că protototipul vine la pachet cu XF, o mașină nou nouță... și sport!

Vehiculele se aseamănă puternic prin design și mărime, semn că Jaguar s-a gândit la o linie all-inclusive. Așa că, nu mare ne-ar fi mirarea să urmeze concepte de skijet, motocicletă sau yacht în stil XF...

Design de barcă pentru XF Sportbrake

Barca cu motor are o lungime de 6.1 metri, iar conceptul este o strategie de marketing pentru lansarea internațională a noului model de autoturism Jaguar: XF Sportbrake. În urma lansarii conceptului de barcă cu motor pe piață, compania Jaguar a menționat că nu are de gând să intre în afaceri cu ambarcațiuni. Oficialii companiei au declarat că se folosește de această strategie pentru a evidenția calitățile autoturismului Sportbrake XF, care impresionează prin design și cai putere, chiar și ca barcă cu motor de agrement.

„Noi recunoaștem că atât clienții noștri existenți, cât și viitorii noștri clienți se pot bucura de un stil de viață activ și difersificat”, a declarat Ian Callum, directorul de design Jaguar. „Odată cu lansarea noului Jaguar XF Sportbrake, am avut oportunitatea de a crea o viziune a modului în care filosofia noastră de design ar putea fi aplicată la un produs alternativ, în care viteza și frumusețea sunt, de asemenea, principalele priorități.”

Parteneriate cu designeri de yacht

Pentru a realiza proiectul unei astfel de ambarcațiuni, Jaguar a încheiat un parteneriat cu firma de design Seventy Seven Design și cu designerul de yachturi Ivan Erdevicki, de la Naval Architecture & Yacht Inc Design. Designul simplu, dar captivant este definit printr-o cocă din fibră de sticlă strălucitoare și terase din lemn de tec. O fibră de carbon fin întrerupe terasele din lemn, oferind o identitate vizuală, asemenea unei curse de mașini D-Type. Cabina roșie 2 +1 și capacele de la combustibil în stil Seria 1 XJ, evidențiază designul clar și elegant cu care compania Jaguar ne-a obișnuit de-a lungul vremii.

Proiect doar de marketing

Și, pe cât de convingătoare pare în imagini, pe atât de practică este și în realitate. Design-ul a fost creat special pentru viteză, iar carcasa ambarcațiunii este gata pentru o lansare în ape reale. Jaguar a utilizat barca cu motor cu o elice de aluminiu lustruită și unsistem pop-up de acostare, pentru a arăta modul în care barca ar putea fi alimentată și andocată. Însă, nu vă bucurați!

Jaguar a declarat în mod explicit că nu are planuri pentru construcția sau comercializarea acestei bărci cu motor sau a oricărui alt model. Compania se pregătește doar de o lovitură de imagine pe piața europeană, pentru lansarea prototipului de autoturism Sportbrake XF, care se va realiza luna aceasta.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: barca Jaguar, barci cu motor, noiembrie, salupe rapide
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement