Începe Noaptea Muzeelor la Constanța

Home « Evenimente « Internationale

Weekend cu evenimente la Constanța! Sâmbătă, 18 mai, are loc Noaptea Muzeelor! Trei muzee constănțene vor sărbători evenimentul printr-un program special și intrari libere destinate turiștilor. Iar asta nu e tot, împreună cu Constanța, și Europa va sărbători evenimentul cu peste 3000 de muzee deschise. Asta pentru că, anul acesta, în 18 mai asistăm la o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimente care vor ține porțile a peste 3.000 de muzee deschise zi și noapte. Așadar, dacă sunteți tentați de un tur al muzeelor europene pregătiți-vă de vacanță!

Franța, Amsterdam, Grecia, Italia și multe alte țări din uniunea europeană sărbătoresc aceste evenimente prin intrări libere la marea majoritate a muzeelor deținute. Iar în România, toate orașele s-au alăturat acestui eveniment, organizând tururi de muzee și oferindu-le doritorilor posibilitatea de a intra liber la muzeele partenere. Iar dacă în București muzeele îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive, la Constanța, cele mai impăortante muzee își deschid porțile pentru lecții de istorie.

Mezee cu intrări gratuite în Constanța

Muzeul Marinei Române Constanța va fi deschis gratuit între orele 18 și 2.00, perioadă în care pot admira exponatele care exprimp universul istoriei navigaţiei, a mării şi a oamenilor săi din cele mai vechi timpuri până în contemporaneitate. În prima parte a programului, Muzica Militară a Forţelor Navale va încânta publicul cu acordurile de neuitat ale repertoriului marinăresc. De asemenea, Cercul Militar Constanţa va organiza momente artistice care vor contura atmosfera deosebită a locului, un adevărat simbol al oraşului Constanţa.

La complexul Muzeal de științe ale Naturii (Planetariu) va avea loc evenimentul „Splendoarea Constelațiilor de Primăvară”. Un eveniment medit să informeze vizitatorii de cele două aspecte ale acestui an: importanţa „activităţii solare maxime” în 2013 și cometele din acest an. Intrarea la eveniment este gratuită, între orele 21 și 5.00.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este și el deschis publicului, fără taxă de intrare,, timp de 4 ore, începând cu miezul nopții. Iubitorii de artă și istorie vor putea admira expoziţiile permanente şi temporare. În sala Tezaur sunt expuse cele mai valoroase colecţii: colecţia de sticlă, colecţia de bijuterii, sculpturi greco-romane şi multe alte artefacte importante. La primul şi la cel de-al doilea etaj, piesele sunt expuse în ordine cronologică, începând cu primele semne ale locuirii umane în Dobrogea, în Preistorie şi până la crâmpeie din istoria contemporană a României. În fiecare an MINAC organizează expoziţii temporare cu piese din colecţiile altor muzee din România sau din străinătate, precum şi expoziţii ce prezintă cele mai importante descoperiri arheologice din fiecare campanie de săpături.

Gina Rotaru

Foto: www.noapteamuzeelor.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement