Încep Christmas Boat Parades! (foto)

Home « Evenimente « Internationale

Sute de luminițe, becuri colorate și Moși Crăciuni cățărători! În toate orașele mari se dă startul paradelor Christmas Boat! Prima sâmbătă din decembrie vine cu evenimente nautice în sute de stiluri și lumini! Celebrele parade de ambarcațiuni împodobite cu beteală și beculețe colorate, organizate pe timp de noapte, anunță oficial începerea sezonului de Crăciun! Momentul în care oreșele deschid oficial porțile turiștilor, pentru Sărbătorile de Iarnă!

Iar anul acesta, spiritul Christmas Boat Parade a cuprins porturi importante din Amsterdam, Veneția, Portland sau LA. Însă, startul nu se dă în același timp, în fiecare port al lumii. Veneția este prima care începe sărbătoarea, parada urmând să se desfășoare în noapte de 8 decembrie, prima sâmbătă a lunii. Restul, le vom putea admira, rând pe rând, de la mijllocul lunii. Până atunci, haideți să vedem cum se pregătesc venețienii de marele eveniment și cum vor arăta ambarcațiunile lumitate de sute de beculețe colorate...

Crăciunul în Veneția

Crăciunul în Veneția.... și gândul îți zboară imediat la romantism, liminițe, felinare, plimbări nocturne cu gondola, vin roșu și delicatese culinare pescărești... Sună tentant, nu? Iar dacă vrei să sărbătorești în stil venețian, adaugi la tot romantismul și parada bărcilor pline cu luminițe de Crăciun. Pentru că nu există nicio modalitate mai bună de a intra în spiritul Crăciunului decât participând la Venice Boat Parade of Lights.

Un eveniment care îmbină inventivitatea cu romantismul, într-un stil venețian aparte, total diferit față de ce ai experimentat până acum. Este momentul în care turiștii și pasionații de ambarcațuni se strâng laolaltă, pentru a admira zecile de gondole, șalupe, yachturi sau caiac împodobite în cel mai inedit mod posibil. Seara în care apele veneției se umplu de licurici în milioane de culori, evenimentul fiind considerat unul dintre cele mai importante din istoria Veneției.

Boom venețian în 2011

Anul trecut, distracția a întrecut orice așteptări! Fiecare ambarcațiune și-a ales tematica, unii defilând cu un Moș Crăciun gonflabil la bord, iar alții optând pentru fiverse maimuțoaie și animale de mari dimensiuni. Culorile beculețelor au variat într-un mod spectaculos, iar turiștii sau înghesuit să vadă fiecare ambarcațiune în parte. De la eveniment nu au lipsit plimbările cu gondolele împodobite, muzica bună și comercianții ambulanți, care vindeau ornamente de Crăciun.

A fost un adevărat spectacol pe apă, care a atras milioane de turiști din întreaga lume! Iar anul acesta, autoritățile venețiene sunt de părere că numărul lor ar putea să se dubleze. Motivul: organizarea a fost anunțată din vreme, iar surprizele se vor ține lanț, spun ei. Astfel că, vom sta cu ochii în patru, pentru a obține cele mai bune imagini de la Venice Boat Parade of Lights.

Gina Rotaru

Foto: Venicechristmasboatparade.com

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement