Croazierele lumii poposesc în Portul Constanța (video)

Home « Evenimente « Internationale

România a intrat și anul acesta pe traseul turistic al celebrelor vase de croazieră de lux „Queen Victoria” și „Azura”. Mii de turiști pășesc pe pământ românesc, țara noastră fiind una dintre destinațiile turistice preferate de companiile de croazieră mai sus menționate. Astfel că, toamna aceasta, constănțenii pot admira măreția celor două croaziere recunoscute pe plan mondial pentru luxul și opulența emanată. Prima croazieră,„Queen Victoria” a putut fi admirată duminică, 23 septembrie, în Portul Constanța, iar cea de-a doua urmează să ancoreze în data de 30 septembrie.

Cele două ambarcațiuni internaționale poposesc în portul Constanța timp de 10 ore, perioadă în care turiștii vor putea vizita și și achiziționa suveniruri de pe litoralul românesc. Este o ocazie măreață pentru turismul României întrucât există șansa ca cei 7.000 de turiști, sau măcar o parte dintre ei, să revină pe litoral în plin sezon estival, într-un sejur de cinci stele.

România – șansă de sute de mii de euro

Însă, până la speranțe, să ne oprim la lucruri concrete. Turiștii aduși de navele de croazieră de lux în portul Constanța vor băga bani frumoși în bugetul orașului. Asta pentru că firmele și agențiile de turism au avut grijă să formeze pachete atractive. În timp ce unii se rezumă la a cumpăra suveniruri, alții aleg opțiunea de a vizita punctele de atracție ale portului și ale orașului Constanța. Astfel, toate aceste activități vor duce la încasări de sute de mii de euro.

„Pasagerii și chiar și o mare parte a echipajului coboară de pe vas în Constanța și fac un tur de oraș cu degustare de vin și spectacol folcloric la un restaurant, o degustare de vin la Murfatlar, ajung la Histria și apoi în Delta Dunării, unde fac o excursie cu navele. Tot programul dureaza 7-8 ore și costă 40 de euro de persoană. In medie, pentru excursie și diverse suveniruri, o persoană de pe un vas croazieră chletuiește pe teritoriul României, în medie, circa 70 de euro”, a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul firmei Karpaten Turism, care se ocupă de serviciile pe teritoriul României ale turiștilor de pe cele două nave, pentru Mediafax.ro. Astfel, în urma unei socoteli simple, cei 7.000 de turiști, aduși în Portul Constanța de cele două croaziere de lux, vor cheltui în România sute de mii de euro, în doar 10 ore.

Qeen Victoria” a părăsit Portul Constanța

Pasagerii de pe nava „Queen Victoria” au fost preluați, duminică, de 25 de autocare la sosirea în Constanța. Vasul a plecat din Southampton (Anglia), a trecut prin Palma de Mallorca (Spania), Ialta și Odesa (Ucraina), a poposit duminică în Constanța (unde a stat între ora 08:00 și ora 18:00), a plecat spre Istanbul (Turcia), Pireu (Grecia), Porto (Portugalia) și urmează să revină în Southampton.

Ambarcațiunea „Queen Victoria” aparține liniei de croaziere Cunard, are o lungime de 294 metri și o greutate de 90.000 tone, scrie Mediafax. Croaziera deține șapte restaurante, 13 baruri, trei piscine, o sală de bal și un teatru. Are o capacitate de 2.014 pasageri, majoritatea dintre ei fiind britanici, și un echipaj de aproape 1.000 de persoane.

Croaziera „Azura” ajunge duminică

Duminica ce urmează, 30.09.2012, în Portul Constanța va acosta și croaziera „Azura”. Este cel mai mare vas de croazieră care pășește pe tărâm românesc în acest sezon. Ea va aduce peste 3.000 de pasageri și un echipaj de 1.300 de persoane. Pentru a-i duce pe turiști în excursie prin România s-au rezervat aproape 40 de autocare. Traseul pe care „Azura” îl realizează începe tot de la Southampton și trece prin Porto, ajunge în Malta, apoi pornește spre Rhodos (Grecia), Odesa, Ialta, poposește în Constanta, Istanbul, Izmir (Turcia).

Un traseu lung și plin de priveliști spectaculoase, destinat în exclusivitate oamenilor cu bani. Asta pentru că o astfel de croazieră de lux durează în jur de 20 de zile și costă între 2.900 de euro și 8.600 euro, în funcție de cabina aleasă. Este o ocazie anuală de a admira luxul la nivel înalt în Portul Constanța, fie și de la distanță. Așadar, chiar dacă nu ai bani de o asemenea escapadă, merită să faci o vizită în port pentru a putea vedea în carne și oase o croazieră de lux ca-n filme.

Gina Rotaru

Foto: www.gibraltarport.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement