Circ nautic: Acrobații pe veliere (video)

Home « Evenimente « Internationale

Acrobații la înălțime, în mijlocul mării! Este o nouă distracție nautică, transfomată într-o afacere de milioane! Nu de alta, dar are un neașteptat lipici la public! Ideea a pornit de la doi marinari și acrobați profesioniști, care au început să facă adevărate spectacole pe veliere! Se numesc Franck Rabilier și Delphine Lechifflart și au lansat din pasiune un nou trend în materie de spectacole de acrobații: circ nautic pe veliere!

 

Cei doi organizează spectacole în întreaga lume, fiind considerați unii dintre cei mai nonconformiști marinari și actrobați profesioniști pe plan mondial! Curioși să-i vedeți la treabă? Împreună cu cele două fiice, Loeva, 13, și Ondja, 5, cuplul folosește tachelajul velierului de 11 metri înălțime pentru a scoate performanțe uluitoare în spectacolele susținute în porturi și docuri de trei sau patru ori pe săptămână. Spectacolul este format din două show-uri de 20 de minute: „Marinarii", o comedie despre un căpitan și echipajul său (inspirat de experiența de navigație proprie), și „Între Wing și Insula”, un spectacol romantic, senzual. 

Velier de 11 metri înălțime

Suspendat de la catargul, ornat cu țesatură de matase, cuplul foloseste coregrafii complicate, bine stabilite anterior, la un scor original, întotdeauna cu câteva minute de apusul soarelui, pentru o imagine captivantă. O strategie de marketing atent detaliată, care i-a adus milioane de fani în întreaga lume.Marea majoritate a acrobațiile efectuate de cei doi soți se fac la aproape opt metri înălțime. Velierul a fost special ales pentru spectacole și, în ciuda dificlutății date de pânzele imense din mătase, performanța este impresionantă. La fiecare spectacol sute de oameni se strând în porturi și îi admiră pe cei doi în timpul manevrelor acrobalice destul de periculoase.

Velierul a fost construit pe un șantier naval în Franța,putând semnătura designerului Fizz Gin. Aspectul său este libertin, romantic și oferă o senzualitate aparte, datorită maetrialelor fine franțuzești. Deține un fascicul de aproape patru metri, o punte spațioasă, ideală pentru manevre acrobatice. Cei doi și-au achiziționat velierul în 2004, l-au renovat și au denumit-o precum afacerea loc: „La Loupiote”, care înseamnă „lumină mică” sau „bun venit lumină.”

Primul spectacol al cuplului a fost în Portugalia, în anul 2005. De atunci, până în prezent, cei doi s-au focalizat pe o anumită nișă, îmbrățișând filosofia „street art”. În ciuda eforturilor depuse și a exercițiilor constante de acrobație, spectacolele realizate de acestea nu sunt contra cost. Familia supravietuiește numai pe donații de la spectacol. O fac din pasiune și din dorința de a le transmite fiicelor sale plăcerea navigației și a mișcării pe mare. Un exemplu emoționant de pasiune fără limite, care uimește de patru ori pe săptămână sute sau poate mii de oameni.

Gina Rotaru

Foto: Sailmagazine.com

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: acrobatii, acrobatii veliere, marinari, navigatori, veliere, yacht cu vele
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement