Câștigătorii European Yacht 2013 (foto)

Home « Evenimente « Internationale

Sute de producători din lumea yachtingului au participat la gala Flagship Night, eveniment sponsorizat de revista germană Delius-Klasing, pentru a asista la premiile „European Yacht of the Year” din 2013. Iar după ce specialiștii au inspectat și testat 25 d ambarcațiuni nominalizate la această categorie, juriul, organizat din experți mondial în construcția de yachturi, au desemnat câștigătorii din cinci categorii. Iată care sunt yachturile europene ale anului în materie de design, perfomanță și carmă...

Special Yachts: J/70

Accelerare bună, precizie și manevrabilitate ușoară a cârmei, un plan ev=ficient al velaturii și un aspect simplu, atractiv și funcțional. J/70 va fi un model pe placul marinarilor de curse, dar și a familiilro pasionate de navigație. Este primul model J Boats cu o chilă rabatabilă, care a început să aibă un succes zdrobitor după ce a câștigat și titlul de „Yachtul Anului” în n SUA.

Cruiser de performanță: Dufour 36
Dufour 36 are un aspect un pic neobișnuit, cu un arc voluminos, însă este foarte echilibrat. Volumul adăugat oferă spațiu și confort în zona catargului, iar detaliile , precum dubla ușă a cabinei, sunt de-a dreptul suprinzătoare, oferindu-i un aspect personalizat. Este un nou exemplu de design de succes realizat de Umberto Felci pentru Dufour.

Cruisers de familie: RM 1260
Acest vas a convins juriul cu versatilitatea și o gamă de opțiuni la diferite modele. Pe lângă design, stabilitate și un spațiu bine calculat pentru confortul unei întregi familii, yachtul a dovedit în timpul evaluării performanțe impecabile. Un model în care siguranța este pe primul loc, urmat de structură, design și performanță/

Iahturi de lux: Italia 13.98
Iromanța italienilor și-a spus cuvântul. O cocă subțire și o cabină VIP grațios proportionată, fără compromisuri la confort. Are un plan detaliat de navigare cu velierele, poate fi manevrat cu ușurință, oferă spațiu din plin, atât pe punte cât și în interiorul navei, iar multe dintre detaliile yachtului sunt... rabatabile. Astffel, designul grațios îmbină toate structurile într-o manieră elegantă, oferind prin aspectull velelor imaginea unui romantism tipic tradițional.

Multihulls: Outremer 5 X
Chic, rapid, și ușor de manevrat pentru un echipaj restrâns. Cunoscut sub numele de „Profesorul”, erou al curselor pe ocean și câștigător de două ori al Vendée Globe, Michel Desjoyeaux a furnizat câteva idei vitale pentru designul acestui velier de tip catamaran. Surprinzator, nu poate fi numit spartan, în ciuda liniilor abrupte, întrucât intră în categoria metodelor de construcție ușoară, care ajuta la creșterea performanței în timpul navigației de viteză.

Gina Rotaru

Foto: blog.boats.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement