Carnaval exotic pe „Insula Contrastelor” (foto)

Home « Evenimente « Internationale

Ritm, culoare, dansuri braziliene, lux și, bineînțeles, un spectacol briliant! Carnavalul Santa Cruz de Tenerife a spus DA distracției în 2013, dând startul celui mai extravagant spectacol brazilian și celui mai faimos din lume, datorită savorilor. Timp de 15 zile, Brazilia a petrecut non-stop. Străzile orașului au fost însuflețite de muzică, dansuri braziliene și costume cu nuanțe explozive! Ca în fiecare an, mii de turiști au venit să experimenteze mișcările, savorile, libertatea și extravaganța braziliană. Ce a ieșit? Un adevărat show de calibru mondial!

Condiția obligatorie de participare: to have fun! Carnavalul s-a desfășurat între 06-17 februarie 2013 și a strâns peste un milion de vizitatorii. Cu toții au petrecut pe străzile orașului Santa Cruz, admirând și experimentând ritmuri braziliene împreună cu dansatoarele în costume exotice. Ce mai, un spectacol de first class, care concurează cu celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro.

În competiție cu Rio de Janeiro

Credeați că doar Carnavalul venețian luptă pentru supremația renumelui? Rio de Janeiro are concurență acerbă. Pe lângă Veneția, luna februiarie vine și cu carnavalul de la Santa Cruz. Un carnaval poziționat pe locul 2 mondial, după Rio de Janeiro. Motivul: festivitățile impresionante, costumele lipsite de inhibiții și paradele braziliene pline de viață, cu mișcări vibrante și dansuri tradiționale. Iar anul acesta, carnavalul din Santa Cruz a încins spiritele cu ajutorul unei organizări perfecte. În perioada 06-17 februarie 2013, turismul brazilian a explodat, la propriu. Vizitatorii s-au strâns cu mic cu mare pentru a petrece în stil brazilian, ca la Rio!

Alegerea reginei

Pe lângă mișcări senzuale și ritmuri vibrante, Carnavalul Santa Cruz are evenimente pretabilite.În fiecare an se alege regina Carnavalului din Tenerife, Un eveniment care durează o noapte întreagă de distracție, admirat de zeci de mii de persoane. Parada de candidate la titulatura de regină se desfășoară pe un podium de 1.200metri pătrați, iar rochiile concurentelor ajung să cântărească chiar și 100 de kilograme. Prețul lor: de rândul zecilor de mii de euro! Paiete, cristale swarovski, pene de păun și multe alte detalii costisitoare, toate realizate manual, în cel mai mic detaliu, de designeri internaționali cu renume mondial!

Paradă stradală!

După un show ca la carte, urmează distracția din timpul zilei! O paradă pe străzile braziliene, pe care răsună muzica de dimineață până seara. Localnicii ies din case și dansează în plină stradă, fără rușine! E vremea Carnavalului, perioada în care totul este permis. Motiv pentru care, aceste 15 zile sunt considerate cele mai vioaie și fericite din tot anul! În piețele mari sunt organizate concerte, parade, dansuri, iar fetele înfloresc străzile cu costumele proprii, unele croite în casă, de-a lungul anului, special pentru acest eveniment!

Îngroparea Sardinei

Carnavalul se încheie în fiecare an cu îngroparea sandinei! Un ritual în cadrul căruia o machetă în formă de sardină este plimbată prin oraș, urmată de „bocitoare”. Rituală anunță încheierea carnavalului, fiind ultima șansă când localnicii pot îmbrăca fuste mini, negre. La final, macheta se arde și se îngroapă, eveniment urmat de o ploaie de arficiii! Un adevărat spectacol, unde turiștii experimentează senzații cu totul noi! Nu de alta, dar în cadrul ritualului final, marea majoritate sunt pupați în nenumărate rânduri de fetelele tinere „bocitoare”...

Gina Rotaru

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement