BMW dă lovitura la Monaco Yacht Show 2012 (foto)

Home « Evenimente « Internationale

Printre tehnologii de ultimă generație și yachturi de lux, cei de la BMW au dat iar lovitura prin promovare la Monaco Yacht Show 2012. Marele eveniment Monaco Yacht Show 2012 s-a încheiat zilele trecute, clasând BMW pe primul loc în topul preferințelor la mașini de lux. Pentru a cincea oară consecutivă, celebrul târg internațional de yachturi a prevăzut scena perfectă pentru prezentarea noilor modele de lux: BMW Seria 7 și BMW Seria 6 unui public de calibru mondial. Prin implicarea în cadrul acestui eveniment, compania BMW și-a subliniat angajamentul față de segmentul premium al luxului, spre care constructorul țintește cu gândul unei viitoare extinderi pe plan mondial, privind modelele sale.

În fiecare lună septembrie, aproximativ 100 de super și megayachturi se strâng în Principatul de Monaco, spre deliciul a zeci de mii de vizitatori. Este o tradiție anuală, așteptată cu sufletul la gură de milioane de oameni din lumea întreagă. Angajați ai șantierelor navale, instalatori marini, arhitecți, designeri și brokeri de yacht sunt așteptați anual în Portul Hercule pentru o paradă maritimă, recunoscută ca fiind unul dintre evenimentele cu cele mai exclusiviste yachturi din lume.

De la yachturi de lux, la prototipuri BMW

Pentru grupul BMW, venit în calitate de cel mai de succes constructor auto din lume, evenimentul a prezentat platforma ideală pentru exponatele sale. Ca și în anii precedenți, compania i-a avut ca parteneri de cooperare pe cei mai mari brokeri de yachturi din întreaga lume, angajați ai Edmiston. Așadar, cei care au venit pentru yachturile de lux ale marilor companii constructoare, au putut vedea și testa noile prototipuri BMW. Compania a avut grijă ca apariția modelelor să nu fie catalogată drept o expoziție, punând peste 16 mașini BMW Seria 7 Sedan, care au fost lansate în iulie 2012, la dispoziția intitaților de calibru mondial.

Prototipuri cu care compania se pregătește să spargă piața internațională de autoturisme. Nu de alta, dar ajutorul i-a venit în mare parte promovării, oferite în cadrul celui mai mari târg de yacturi de lume. Căci, vorba aceea: ai grijă de cine te lipești, ca să știi cât câștigi. Și cum celebrii brokeri de yachturi de lux de la Edmiston i s-au alătura, compania BMW ar putea să-și crească substanțial vânzările la noile sale prototipuri. La fel și profiturile, pentru că prețurile se anunță a fi unele uriașe. Asta pentru că elegantele BMW Seria 6 și BMW Seria 7 stabilesc obiective de referință pentru segmentul de lux, îmbinând design-ul elegant cu tehnologia inovatoare.

Yacht BMW de 2.2 milioane de dolari

Ai auzit vreodată de Intermarine 55? E un yaht cu motor de 2.2 milioane dolari proiectat de BMW Group, Designworks USA, și executat de către Intermarine, un producator brazilian de ambarcațiuni. Yachtul Cruiser, lung de aproape 17.5 metri, este inspirat de arhitectura modernă și de suprafețele automobilelor ce aparțin seriei BMW X6. Intermarine 55, cu design implementat de BMW, este într-adevăr un yacht auto capabil. Este disponibil cu două opțiuni de motoare, care includ un set de motoare CP 670 pentru modelul de rezistență și un set de motor CP 800 pentru viteză.

Modelul de rezistență poate parcurge până la 350 de mile marine, atingând un maximum de 31 noduri pe oră, iar modelul de viteză poate parcurge până la 300 de mile marine, cu 35 de noduri pe oră. Cât despre preț, o astfel de opulență pornește de la 2.2 milioane de dolari, în ciuda faptului că a fost lansat în 2011. Ocazie cu care compania a demonstrat la Monaco Yacht Show că excelează nu doar în materie de autoturisme de lux, ci și în motoare și design de superyachturi de lux. Iar această reușită i-a oferit posibilitatea unei intrări în topul celor mai apreciate companii de la Monaco Yacht Show 2012.

Gina Rotaru

Foto: www.autoblog.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement