Abisul din Italia!

Home « Evenimente « Internationale

Numită ”Y40”, piscina proiectată de arhitectul Emanuele Boaretto şi inaugurată în luna mai, a devenit cea mai adâncă piscină din lume, depăşind bazinul ”Nemo 33” din Belgia, care deţinea până atunci recordul în domeniu.

Amatorii de senzații tari își pot testa nivelul de adrenalină în cea mai adâncă piscină din lume. Italienii au construit în cadrul unui hotel un bazin în care poate încăpea ușor o clădire cu 12 etaje.

Aici înotătorii au parte de o peșteră subacvatică, dar se pot închina și la o icoană amplasată la 20 de metri sub apă. Cei mai curajoși pot coborî până la 40 de metri adâncime, unde au parte de o experiență unică. Există de asemenea un tunel suspendat subacvatic care este în întregime transparent, astfel încât cei care nu știu să înoate pot avea parte de o experienţă unică fără a se uda.

Centrul de înot se află în cadrul unui hotel de patru stele din localitatea Montegrotto Terme. Piscina are mai multe platforme, iar cei care ajung la 21 de metri adâncime se pot ruga sub apă, în fața unei statui a Maicii Domnului. Înotătorii mai curajoși se pot scufunda până la 40 de metri, printre-un cilindru cu lumini care indică exact adâncimea.

Piscina din Italia nu este şi cea mai mai lată din lume. Acest record o deţine statul Chile, unde există un bazin de înot care se întinde pe 20 de hectare şi înmagazinează 66 de milioane de litri de apă.

Prin modul în care este realizată, cu platforme la diferite înălţimi, piscina atrage atât înotători profesionişti, cât şi începători, dar şi amatori de scufundări. Aceştia din urmă trebuie în mod obligatoriu să fie dotaţi cu costume de neopren, având în vedere temperatura ridicată a apei.
Bazinul este deschis 365 de zile pe an şi oferă clienţilor posibilitatea de a practica o mare varietate de activităţi acvatice

Tot acest răsfăţ are un preţ - ridicat, desigur. Hotelul este amplasat într-o rezervaţie naturală, a colinelor Euganean, are apă termală şi confort de patru stele. Iar cei care nu locuiesc în Italia, trebuie să aibă în vedere şi transportul până la cea mai adâncă piscină din lume.Managerii Hotelului Terme Millepini consideră că merită.Namebazin italia

 

Roxana samfira

Sursă foto: unep.org

Publicat in: octombrie 2014
Etichete pentru acest articol: piscina, apa termala, adancime
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement