A început carnavalul de la Veneția! (foto)

Home « Evenimente « Internationale

S-a dat startul distracției! Sute de costume contemporane, milioane de măști și o explozie impresionantă de culori! Anul acesta, tema carnavalului de la Veneția este „Trăiește în Culori”! Și, încă din prima zi, evenimentul a strâns laolaltă milioane de turiști din întreaga lume! Mii de oameni s-au înghesuit sâmbătă (26 ianuarie) să admire parada de costume și măști tradiționale! Nici nu-i de mirare! Carnavalul de anul acesta se anunță de-a dreptul incendiar!

Sâmbătă, străzile venețiene au fost inundate de petrecăreți în costume tradiționale, care au participat la startul Carnavalului, inaugurat prin celebra „La Festa delle Marie”. Este cea mai colorată paradă din an. În cadrul căreia localnicii și pasionații de costume și măști tradiționale își etalează cele mai iscusite și vintage modele. O imagine spectaculoasă a Veneției antice și moderne laolaltă!

Festa Veneziana”

Celebra „Festa Veneziana” anunță în fiecare an deschiderea oficială a Carnavalului de la Veneția! Iar anul acesta, turiștii au avut parte de un dublu carnaval. Pe lângă costume tradiționale și măști colorate, oamenii s-au putut bucura și de o paradă în toată regula, desfășurată pe apele Canalului Grande. În 26 iaruarie, la ora 6.00, carnavalul a fost deschis oficial cu Carnavalul „Aquaticae Metamorfoze”, un spectacol teatral acvatic.

Carusele imense, marinari neînfricați, un pat imens plutitor, bufoni, o regină și un spectacol de flăcări pe apă au transformat startul într-un spectacol de toată admirația. Sute de copii au trăit cu sufletele la gură povestea marinărească, care s-a desfășurat pe canale de Cannaregio, între podul „Tre Archi” și „Guglie”. Spre finalul spectacolului acvatic, a urmat o serie de concerte și spectacole de divertisment organizate în centrul orașului. A fost ziua în care s-a anunțat marea deschidere a sezonului distracției în cadrul carnavalului de la Veneția

Paradă pe apă!

Dacă sămbătă a impresionat culoarea, duminică parada de ambarcațiuni a făcut deliciul turiștilor. Zeci de ambarcațiuni clasice au navigat de-a lungul celebrului Canal Grande, spre cartierul folcloric Cannaregio. Mii de turiști sau înghesuit și au mers, odată cu ambarcațiunile, de-a lungul Canal Grande, pentru a admira bărcile unice, tradițional venețiene. Nu au lipsit fotografii profesioniști și nici muzica clasică. O adevărată nebunie, care s-a lăsat și cu delicii gastronomice vieneze.

Carnavalul de la Veneția a început în 26 ianuarie și se va încheia în 12 februarie. În această perioadă, magazinele venețiene se înghesuie în oferte la costume și măști handemade. De asemenesa, agențiile de turism se întrec în oferte de vacanță tentante. Așa că, dacă aveți ocazia, nu ratați carnavalul. Este cel mai mare eveniment din an, care impresionează o lume întreagă...

Gina Rotaru

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement