Ziua Marinei, pe val în Herăstrău

Home « Evenimente « Inedit

Te numeri printre norocoșii care au avut zi liberă de Sfânta Maria? Atunci cu siguranță te-ai distrat alături de prieteni admirând festivitățile organizate de oficialități de Ziua Marinei. Însă, dacă te-ai aflat printre cei nevoiți să vină la serviciu, pierzând aceste evenimente fastuoase, nu te întrista... prea tare. Chiar dacă nu-ți putem transmite senzațiile de la fața locului, încercăm să te ținem la curent cu evenimentele petrecute. Știm că nu este același lucru, însă, poate așa îți dăm curaj ca la anul să... fugi de la serviciu... Nu ca motiv de răzbunare, ci pentru că evenimentul chiar merita văzut în carne și oase...

Iar dacă la Constanța nu mulți au putut să ajungă, în Parcul Herăstrău activitățile marine au fost la îndemâna tuturor. Oficialitățile nu i-au ocolit pe bucureștenii care vroiau să petreacă într-un mod nautic Ziua Marinei. Au organizat o mulțime de activități, care să atragă sute oameni în Herăstrău. Și, fără exagerare, aleile parcului au fost aproape pline. Motivul principal fiind Fanfara Militară și „mini-croazierele” pe Lacul Herăstrău.

Fanfara Militară și parada vapoarelor

Cum vremea a fost frumoasă, bucureștenii au început să se strângă încă de la primele ore ale dimineții. Ce-i drept, la ora 9.00 când a început evenimentul, îi cam numărai pe degete. Se strânseseră iubitori ai marinei, care își doreau să nu piardă nicio secundă din desfășurarea evenimentului. S-au adunat la Debarcaderul Central - Pavilion H din Parcul Herăstrău unde au asistat la ridicarea pavilionului şi a marelui pavoaz, în prezenţa Gărzii de Onoare şi a Fanfarei Militare, la oficierea slujbei religioase de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie, la parada vapoarelor şi lansarea la apă a ancorei de flori.

Numărul bucureștenilor curioși a crescut de la oră la oră. Toți veniserăsă asiste la spectacolul și activitățile marine organizat de oficialități pe Lacul Herăstrău din Capitală. Și nici nu-i de mirare! Evenimentul se anunțase a fi unul impresionant. Și așa a și fost! Aerul impunător, costumele oficialităților și slujba de comemorare făceau ca pielea să ți se zbârlească pe corp de emoție.

Jocuri marinărești și plimbări gratis cu vaporașele

După momente emoționante s-a dat startul și la distracție pe apă. Părinți cu copii, vârstnici și cupluri s-au înghesuit pentru a prinde un loc în vaporașele, care aveau plecări organizate. Șapte ambarcațiuni au fost puse la dispoziție de Administraţia Lacuri Parcuri Agrement Bucureşti (ALPAB), pentru ca bucureștenii să se poată bucura de Ziua Marinei de plimbări gratuite pe lacul Herăstrău. Prima ambarcațiune a plecat la ora 10.00, iar ultimul tur de lac a fost realizat seara, la ora 20.00.

În tot acest timp, lacul Herăstrău a găzduit și jocuri marinărești tradiționale. Cei mai încântați de aceste activități s-au arătat tinerii și copiii, care s-au strâns cu mic cu mare pentru a descoperi cum arată joaca de-a marinarii. Chiar dacă nu s-au putut juca personal, au urmărit cu atenție activitățile angajaților ALPAB precum trasul la parâmă şi umplerea butoaielor cu apă. Activități distractive, care s-au dovedit a fi și informative pentru cei mici.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement