Vama Veche, scurt istoric !

Home « Evenimente « Inedit
Denumita de unii statiune, de altii sat de vacanta, sau pur si simplu localitate, Vama Veche este fara indoiala una dintre cele mai cunoscute asezari ce se gasesc pe Litoralul Romanesc al Marii Negre. Amplasata din punct de vedere geografic la numai 2 km de Statiunea 2 Mai, in sudul judetului Constanta, chiar la granita acestuia cu Bulgaria, Vama Veche este inclusa in teritoriul administrativ al comunei dobrogene Limanu.
Localitatea a fost întemeiată în anul 1811 de găgăuzi, în limba cărora se numește Yilanlîk : șerpăria. În anul următor, ca urmare a schimbului de populații intervenit între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, Găgăuzii au fost strămutați în Bugeac, în locul lor venind Tătari basarabeni, care s-au alăturat pescarilor, grădinarilor și oierilor locali, Greci pontici, Ruși scopți răscolnici (care, și ei, fugiseră din imperiul Rus), Români dobrogeni sau mocani și Bulgari, care aveau bordeie și colibe în zonă. 
Fiind zonă de frontieră, al cărei acces era limitat, aceast sat al comunei Limanu nu era frecventat de turiști în perioada dictaturii comuniste; după revoluție și până la sfârșitul anilor 1990 era cunoscut ca fiind un cătun de pescari cu o plajă puțin cunoscută de către turiști, fiind preferată îndeosebi de către nudiști.
Aici se desfasoara anual, incepand din anul 2003, festivalul de muzica rock numit Stufstock, dar si festivalul de muzica folk, Folk You. De asemenea, Vama Veche are foarte multe cluburi care se deschid in fiecare vara pe plaja, unde puteti dansa toata noaptea pe muzica rock, pop sau electronica, iar apoi tot plaja va asteapta pentru spectacolul rasaritului de soare din Marea Neagra.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement