Te-ai întâlnit cu TÛRANOR ?

Home « Evenimente « Inedit

Din informațiile noastre, TÛRANOR a fost deja văzut în Miami, Cancun, Brisbane, Hong Kong și Vietnam. Dacă, încă, vă uitați la poza din stânga articolului și nu știți despre ce vorbim, facem introducerea: 101 picioare lungime și 49 picioare lățime. 26 de milioane de dolari. Adică CEA MAI MARE BARCĂ SOLARĂ DIN LUME.

TÛRANOR, cea mai mare barcă solară din lume este pe punctul de a face înconjurul pământului. Și nu este singurul record pe care vrea să-l doboare. Având în vedere dimensiunile impresionante ale acestei ambarcațiuni, vorbim în prim ul rând de o invenție tehnologică care revoluționează industria energiilor regenerabile. Ce mai vor inginerii să demonstreze cu această ambarcațiune ? Că poate fi de încredere și utilizabilă la drum lung.

Ambarcațiunea este extrem de silențioasă, nu poluează deloc deși folosește un motor electric care se încarcă exclusiv prin energie solară. La dimensiunile prezentate mai sus, 101 picioare lungime și 49 lățime, cea mai mare barcă solară poate transporta în mod comfortabil 50 de pasageri.

TÛRANOR este creată după un model elvețian și construită de ingineri germani din mai mult de 5.380 metri pătrați de panouri solare. Aceste panouri sunt conectate la cele două motoare electrice, care împreună pot ajunge la 15 mile pe oră. Dacă vremea este înnorată și soarele nu se arată pe cer, ambarcațiunea are o rezervă pentru trei astfel de zile: panourile solare încarcă o baterie gigantică de lithium-ion.

Și, înainte ca să vă lăsăm să admirați galeria foto a ambarcațiunii solare, vă mai spunem că numele de  TÛRANOR a venit din celebra carte “Lord of the Rings” a lui J.R.R. Tolkien și se traduce ca „puterea soarelui” și „victorie”. Interesantă asociere, nu-i așa ?

Autor: Oana Vasiliz

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement