Sărbătorim „Ziua Mondială a Apei” 2013

Home « Evenimente « Inedit

Azi este o zi de sărbătoare! E „Ziua Mondială a Apei”. În fiecare an, în data de 22 Martie, oamenii din lumea întreagă sărbătoresc apa într-un stil aparte. Un stil care să exprime importanța ei în viața fiecăruia, dându-le copiilor informații și exemple despre ce înseamnă apa în viața lor, în viața oamenilor și a tuturor viețuitoarelor. Este ziua în care cu toții avem același țel: acela de a aprecia natura și de a pune mână de la mână pentru a declanșa o schimbare! Tema anului 2013: „Water and Food Security”!

Este ziua în care toate țările organizează excursii, activități în aer liber și seminarii, având ca scop conștientizarea opiniei publice asupra risipei resurselor de apă și impactul acesteia asupra populației. Ziua de 22 Martie a fost desemnată „Ziua Mondială a Apei” în anul 1992 în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED), ce s-a desfășurat la Rio, în Brazilia. Ea a fost sărbătorită pentru prima oară în 22 martie 1993, tradiția fiind continuată și la ora actuală!

Program de acțiuni în Delta Dunării

Ieri, 21 martie, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu două școli gimanziale au organizat două programe de activități. Mâine, 23 martie, va avea loc o altă acțiune care să sărbătorească „Ziua Mondială a Apei, la a Centrul de informare şi documentare al ARBDD din Sulina. O acțiune la care va participa elevi și cadre didactice din Liceul teoretic „Jean Bart” Sulina.

Acesta va cuprinde un program de activități care să marcheze însemnătatea evenimentului. Se vor organiza zocuri tematice, se vor viziona filme și va avea loc o expoziție pregătită de elevi. Scopul acestor acțiuni este evidențierea problemelor și tragerea unui semnal de alarmă! Participanții vor milita, în cadrul programelor organizate cu instituții ale statului, pentru protejarea și conservarea calității apei.

Ecologizare la Bistrița Năsăud!

Șirul acțiunilor a continuat vineri, 22 Martie, la Bistrița Năsăud, unde autoritățile împreună cu localnicii au sărbătorit „Ziua Mondială a Apei” prin ecologizare. Pescari, ecologiști și angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud au curățat malurile râului Bistrița Ardeleană de pe teritoriul municipiului. Ecologizarea a început dis de dimineață, la ora 9.00, punctul de întâlnire a oamenilor interesați de această acțiuni fiind stabilit la sediul SGA Bistrita-Nasaud. Mâine, în data de 24 martie, angajații instituției SGA Bistrița-Năsăud va continua acțiunea de ecologizare pe malurile râurilor Budac și Sieu.

Gina Rotaru

Foto: sites.securemgr.com

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement