Ruinele Atlantidei, descoperite în Atlantic (foto)

Home « Evenimente « Inedit

Descoperire importantă în apele teritoriale din Cuba. Cercetătorii Paul Weinzweig și Pauline Zalitzki au găsit ruinele unor piramide istorice pe fundul Oceanului Atlantic. Potrivit acestora, ruinele ar putea aparține legendarului oraș scufundat: Atlantida! Iar ipoteza este întărită de experții istorici prin prisma locației și a adâncimii la care se află acum orașul dispărut: 1.600 de metri.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei expediții cu submarinele în Oceanul Atlantic! Cei doi oameni de știință au făcut fotografii și au inspectat cu atenție locul, unde s-au descoperit mai multe indicii care atestă faptul că vorbim chiar despre Atlantida!

Sfincși și structuri piramidale din Giza

Potrivit celor doi cercetători, structurile piramidale sunt din piatră, iar pe ele au gravate descrieri antice din Cuba. Design-ul structurilor amintesc de piramidele din Giza, din Egipt, iar bucățile din construcție cântăresc sute de tone, spun experții. Pe lângă acestea, Paul Weinzweig și Pauline Zalitzki au descoprit sfincși, dar și gravuri realizate pe pietre, într-o limbă deocamdată neindentificată.

De ce nu a fost descoperit până acum?

Potrivit jurnaliștilor de la Utaot.com, locația istorică a mai fost descoperită o dată, de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin anii 60. În timpul perioadei de criză din Cuba, ei au trimis submarine nucleare în Golful de adâncime, descoperind astfel întregul oraș subacvatic. Ulterior, ei au preluat zona și obiectele istorice, pentru a nu ajunge în posesia rușilor.

Legenda insulei Atlantida

Atlantida este este numele unei insule legendare, care a fost menționată prima oară de Platon. În relatarea acestuia, Atlantida era o putere navală, care își avea baza pe o insulă situată dincolo de Strâmtoarea Gibraltar, care a cucerit regiuni întinse din Africa și Europa de Vest. Potrivit lui Platon, după o încercare eșuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în oceanul Atlantic. Incidentul s-ar fi produs cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.Hr.).

Atlantida este considerată și acum un mit creat de Pluton, pentru a-și pune în evidență teoriile politice. Se bănuiește că sursele de inspirație se află în momente din istorie, precum erupția de pe Thera sau războiul troian. Posibila existență a Atlantidei a fost intens dezbătută încă din antichitate. Însă, de cele mai multe ori teoria a fost respinsă! Legenda a fost redescoperită de umaniști în perioada modernă, iar acum Atlantida se regăsește în cultura populară, de la opere științifico-fantastice la pelicule cinematografice și jocuri video. Studiul existenței Atlantidei a dus la apariția unei noi științe. O știință numită atlantologie.

Gina Rotaru

Foto: Utaot.com / greglefever.blogspot.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, oras scufundat, ruine Atlantida
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement