Peste 30.000 de oameni vin la Slujba de Înviere de pe litoral

Home « Evenimente « Inedit

Mai sunt cateva ore si zeci de mii de oameni se vor strange pe litoralul romanesc pentru a asista la Slujba de Inviere! Anul acesta slujba de Paște oficiată de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului se va ține pe malul mării, în stațiunea Mangalia. Va fi un moment special, la care se estimează că vor participa mii de turiști! Mai exact, aproximativ peste 30.000 de oameni! 

Autoritatile constantene au construit un Altar, aproape de plajă, unde Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va tine slujba si va imparti lumina miilor de credinciosi. Credincioși din toate colțurile țării se vor  putea aduna în fața Altarului, pentru a lua parte la ceremonia religioasă. Anul acesta, Lumina Sfântă va fi adusă, cu o cursă privată, direct din Ierusalim, iar la Mangalia va ajunge pe mare.

În noaptea Învierii, pe litoralul românesc va avea loc o manifestare de proporții organizată de autorități: “Lumina de malul marii”. Mii de turiști vor pleca spre case cu Lumina Învierii, iluminând faleza și toate străzile constănțene. Va fi un moment unic în Constanța, la care sunt așteptați nu mai puțin de 10 mii de oameni. Credincioșii se vor îndrepta spre case sau vor putea spune „Hristos a Înviat” direct de pe plajă, ciocnind ouăle roșii cu familia, prietenii apropiați și chiar cu străini aflați pe plajă. Întregul eveniment va strânge laolaltă un grup impresionant de persoane.

 

www.gazetadenavodari.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: litoralul romanesc, Slujba de Inviere
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement