Pe apă ca hamsterii! (foto)

Home « Evenimente « Inedit

Credeați că le-ați văzut pe toate în materie de idei trăznite! Dacă da, vă înșelați amarnic! După sărituri pe apă cu furtunul sau plăci de skateboard pe wireless, a venit vremea mersului pe apă ca hamsterii. Nu este încă un sport, însă va deveni cu siguranță datorită unui inventator nonconformist! Un bărbat de peste 35 și-a fixat țelul de a traversa Marea Irlandei într-o cușcă din oțel, pe care aleargă de obicei hamsterii, construită pe măsura lui. Astfel, asistăm în premieră la o invenție ce are să dea startul unui nou trend nautic: mersul pe apă ca hamsterii.

Chris Todd, în vârstă de 35 de ani, a încercat să „meargă” 106 de km pe apele din Marea Irlandei într-o roată de hamster gigant, denumită Tredalo. Din păcate, planul său de a traversa Marea Irlandei – plecând din Țara Galilor și venind spre coasta de est a Irlandei, la sud de Dublin - nu decurs precum așteptărilor sale. Condițiile climatice aspre l-au forțat pe Todd să renunțe la năstrușnica acțiune după aproximativ opt ore și jumătate și 42 km (26 mile) parcurși, când a întâmpinat probleme la cârmuirea ambarcațiunii.

Proiect inedită, dar cu succes

Roata de hamster gigant este capabilă să suporte o masă maximă de îmbarcare de 200 de kilograme și poate găzdui doi adulți, sau un adult și doi copii, destul de confortabil. Tredalo a fost construită inițial ca ambarcațiune de agrement, pentru a fi utilizată pe lacuri, fiind dotată cu un sub-cadru, două corpuri și o roată cu zbaturi gigant.

„Tredalo a fost dezvoltat cu scopul de a lansa o ambarcațiune ce deține o „răsturnare într-un unghi de 60 de grade”, iar performanța din Marea Irlandei a confirmat faptul că ambarcațiunea este foarte stabilă chiar și în fața unor valuri considerabile. Cârma reglabilă oferă utilizatorului un suport robust, care într-adevăr reușește să poziționeze pluta, făcându-l pe sportiv să se simtă în siguranță și într-un echilibru stabil”, a spus Todd Gizmag. Chiar dacă Tredalo nu a reușit să facă față provocării de a traversa Marea Irlandei, ambarcațiunea a atras multe priviri. Ceea ce înseamnă că va urma și o a doua încercare și, de ce nu, apariția unui nou sport.

Scopul

Acțiunea bărbatului nu a fost realizată pentru adrenalină, ci cu un scop bine stabilit: acela de a strânge fonduri pentru persoanele nevăzătoare din Instituțiile Wiltshire Blind Association și Royal National Lifeboat. Misiunea era să meargă pe apă în mod constant, timp de 48 de ore, ca la un maraton. Chiar dacă prima încercare a eșuat, bărbatul este hotărât să ducă acțiunea până la capăt.

Astfel că va încerca să perfecționeze ambarcațiunea, prin proiectarea unei cârme modernizate, care să-i permită manevrarea ambarcațiunii cu mai multă lejeritate. Și, cum era de așteptat, bărbatul a devenit și producător de astfel de ambarcațiuni. A început să scoată spre vânzare invenția Tredalo pe site-ul său personal, fără însă a menționa prețul de pornire. Așadar, după cum observați, asistăm la apariția unei noi tendințe: „mersul pe apă” ca hamsterii.

Gina Rotaru

Sursa si foto: gizmag.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement