O Veneție fără străzi (foto)

Home « Evenimente « Inedit

Situație alarmantă în Veneția! Autoritățile locale și oamenii de știință sunt tot mai îngrijorați de creșterea nivelului apei. Dacă acum câteva zile se anunța o remediere a vremii, iată că orașul cheie al lumii a fost lovit de o altă inundație. A treia în decurs de doar o lună! Iar străzile au intrat cu totul sub ape! Un semn rău spun autoritățile, cu mențiunea că, în urma acestor lovituri meteo,Veneția riscă să fie distrusă.

Localnici speriați, comercianți disperați și turiști buimaci! Cam așa se prezintă în această perioadă Veneția, țara cu cel mai mare potențial turistic. Apele au acoperit toate străzile, au intrat în magazine, chiar și în unele case. Cu toate acestea, autoritățile dau disperați din umeri! Nu mai fac față valului de apă. Este al 6-lea ca intensitate din ultimii 142 de ani!

Evacuări zilnice

Astăzi, în Veneția nu se mai poate face diferența între străzi și canalele navigabile. Trotoarele au fost scufundate, iar oamenii merg prin apă încălțați cu cizme de cauciuc sau saci de plastic până la brâu. Copiii sunt transportați în brațe, iar unii localnici au dat năvală la magazinele cu caiace sau gondole. Nu se mai poate circula altfel! Nivelul apei ajungea ieri până la un metru și jumătate.

Iar regiunea italiană Toscana este cea mai afectată, autoritățile evacuând 200 de persoane din cauza inundațiilor și a alunecărilor de teren. Și în alte zone situația este gravă, oamenii așteptând în case ajutoare din partea autorităților. În Liguria, 200 de oameni au fost evacuaţi, iar în unele zone terasele au dispărut sub ape, iar în celebra piață San Marco apa le ajunge oamenilor până la brâu.

Trei sferturi din oraș, sub ape

O situație cruntă, care ar putea distruge orașul Veneția. Dacă apa persistă mai multă vreme, clădirile riscă să fie erodate, unele pagube fiind de nereparat, spun autoritățile. Iar situația este cu atât mai grvă întrucât apele au invadat aproape trei sferturi din oraș, iar meteorologii evită să facă pronosticuri. Potrivit estimărilor realizate de oamenii de știință, aceasta este cea de-a 6-a inundație majoră care s-a înregistrat în Veneția, din 1872.

Gina Rotaru

Foto: dailymail.co.uk

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement