Marinari de Valentine's Day (foto)

Home « Evenimente « Inedit

Valentine's Day este o zi importantă pentru îndrăgostiții din lumea întreagă! Este ziua în care ne exprimăm dragostea prin declarații emoționante și cadouri de suflet! Mulți preferă cine romantice în intimitatea locuinței, alții optează pentru ieșiri în aer liber sau în cinematografe. Indifernt de opțiune, sunt împreună! Ce se întâmplă, însă, cu marinarii sau navigatorii de Valentine's Day? Cu siguranță nu au o zi liberă pentru a o petrece alături de familie...

Însă, nici nu o trec cu vederea! De-a lungul timpului, marinarii și-au construit propria tradiție de Valentine's Day! Chiar dacă nu sunt aproape de iubite sau soții, aceștia se bucură împreună de Ziua Îndrăgostiților, de la kilometri distanță! Unii optează pentru calea virtuală, trimițându-le iubitelor sau soțiilor pe mail declarațiile de amor, felicitările sau inimioare. Însă, chiar dacă suntem în era tehnologiei, mulți dintre ei păstrează romantismul de odinioară și pregătesc cadouri speciale, pline de semnificații. Despre ce este vorba?

Handmade pe mare

Ne referim la cadouri sentimentale, realizate manual, din obiecte aflate la îndemână! Cadouri pline de imaginație, care ajung să valoreze averi întregi în sufletele partenerelor de viață ale marinarilor. Marea majoritate a cadourilor include flori realizate din scoici cu forme neobișnuite, din corali sau arici de mare, pictate manual, după imaginația fiecăruia și culorile preferate ale iubitelor. Pe vremuri, soțiile marinarilor primeau bijuterii handmade din scoici rare, pe care acestea le purtau la evenimente speciale precum nunți, botezuri, aniversări.

Sunt cadouri unice, personalizate în funcție de trăirile și sentimentele fiecărui marinar în parte. Cadourile sunt împachetate sau băgate în plinuri, alături de felicitări scrise pe hârtie, și trimise de pe vapor prin poșta navală. În ciuda tehnologiei avansate, aceste activități încă se mai practică și în zilele noastre. Însă mai există marinari care confecționează pricturi din bucățele de scoică, bijuterii din corali sau cutii de bijuterii din scoici rare, găsite cu greu în adâncurile mării.

Răvaș într-o sticlă

Iar dacă toate acestea nu vi s-au părut romantice, răvașul în sticlă plutitoare îți va trezi romantismul. În antichitate, marinarii le făceau declarații de dragoste soțiilor... pe calea mării. Puneau un răvaș într-o sticlă ornată cu scoici, în care își scriau sentimentele de dragoste. În data de 14 februarie, soțiile și iubitele de marinari se strângeau pe malul apei și așteptau cu nerăbdare sosirea sticlelor la malul mării. Acestea erau deschise și împărțitei fiecărei femei în parte, în funcție de semnătura de pe răvaș. Un gest impresionant, risipit de-a lungul anilor de rapiditatea internetului. Tu, cum ai vrea să primești cadoul de Valentine's Day?

Gina Rotaru

Foto: www.couriermail.com.au

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: cadouri de Valentines Day, Valentines Day
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement