Mândria flotei române a traversat Canalul Suez

Home « Evenimente « Inedit

Motiv de bucurie și mândrie pentru Forțele Navale Române, dar și pentru români! Țara noastră începe să intre cu mare succes în cadrul operațiunilor navale internaționale! Prima navă militară românească a traversat Canalul Suez, în data de 25 septembrie, aflându-se în prima operațiune antipiraterie sub comanda Uniunii Europene. Este vorba despre celebra navă militară Fregata „Regele Ferdinand”, la cârma căreia se află comandantul Mihai Panait! Traversarea Canalului Suez este o premieră pentru România, care s-a realizat în decurs de 14 ore. Misiunea a început în 12 septembrie, Fregata „Regele Ferdinand” urmând să revină în Portul Constanța în data de 14 decembrie 2012.

Până la această dată, nava militară românească va efectua o operațiune de antipiraterie în Golful Aden, sub conducerea Uniunii Europene. Operațiunea se numește „Atalanta”, iar România este ținută la curent de locotenentul-comandor Mihai Egorov de la Grupul Mass-Media al Forţelor Navale, care transmite informații din jurnalul de bord al navei militare.

300 de oameni și trei premiere dintr-un foc!

Bucuria și mândria este cu atât mai mare cu cât operațiunea antipiraterie este prima la care participă o navă militară românească. Iar, odată cu această reușită, bifăm și prima participare a unei nave românești la o misiune internațională, care se desfășoară la mai mult de 3.000 de mile marine de casă. Mai mult, ca o a treia premieră, este prima dată când o fregată românească participă la o misiune internațională având la bord un elicopter Puma Naval. Astfel că, până la finalul misiunii, atât echipajul de la bord cât și toți angajații Forţelor Navale Române vor sta cu sufletele la gură în aflarea celor mai recente informații.

Locația și scopul misiunii

Operațiunea Atalanta este o acțiunea lansată de Uniunea Europeană în scopul îmbunătățirii securității maritime în largul coastelor Somaliei şi în Oceanul Indian, se arată într-un comunicat oferit de Forţele Navale. De asemenea, Uniunea Europeană dorește, prin această misiune, protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia şi al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populaţiei somaleze. Un ajutor acordat în scopul de a preveni și combate acțiunile dese de piraterie navală care se desfășoară la ora actiuală în regiune. Pentru prevenirea şi combaterea actelor de piraterie navală în regiune.

Pentru această misiune, nava militară are la bordul său nu mai puțin de 236 de marinari. Chiar dacă are 82 de ani vechime, Fregata „Regele Ferdinand” încă prezintă siguranță, având o propulsie asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele electrice de la bord sunt alimentate de 4 generatoare diesel de câte 1 MW fiecare. Nava militară are o lungime de 148,2 metri, o lăţime de 14,75 metri şi un pescaj maxim de 6,4 metri. Ea se poate deplasa cu o viteză maximă de până la 30 de noduri, având o autonomie de 4.500 mile marine.

Istoria Fregatei „Regele Ferdinand”

Regele Ferdinand (F-221) este o fregată din clasa 22 (denumită și Broadsword) care acum aparține Marinei Militare Române. Ambarcațiunea a fost achiziționată în 14 ianuare 2003 de la Marina Regatului Unit, unde era cunoscută drept HMS Coventry (F-98). Marina Română a redenumit-o „Regele Ferdinand” după regele Ferdinand I al României. Fregata a fost predată României pe 19 august 2004 și a fost supusă imediat probelor pe mare. Ea a fost recepționată de Marina Militară Română pe 9 septembrie 2004. Din 2009, comandorul navei militare este Mihai Panait.

Gina Rotaru

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement