Luxuriantul Azura a impresionat Constanța (video)

Home « Evenimente « Inedit

Încă un eveniment de anvergură nautică a avut loc weekend-ul trecut! După ce impresionanta croazieră de lux „Queen Victoria” ne-a onorat cu prezența sa în Portul Constanța, a venit rândul surorii ei să ne lase mască! Celebrul hotel plutitor „Azura” a poposit tot în portul Constanța, la doar o săptămână după ce „Queen Victoria” și-a ridicat ancora. Iar imaginile oferite de cele două evenimente au fost de-a dreptul memorabile. Cel puțin pentru România, care în ultimii zeci de ani nu a mai avut parte de asemenea vizite pompoase. Vizite datorită cărora negustorii din port și din orașul Constanța s-au trezit cu buzunarele doldora de bani. Asta pentru că cele două ambarcațiuni au adus pe meleagurile românești nu mai puțin de 7.000 de turiști în decurs de 8 zile calendaristice...

Iar dacă de pe croaziera „Queen Victoria” au coborât 3.000 de oameni, incluzând personalul navei, „Azura” a debarcat nu mai puțin de 4.200 de pasageri, cu tot cu personal. Un record pentru România, care ar putea fi egalat sau depășit tot de aceste două ambarcațiunui care, probabil, vor ancora și anul viitor la noi în țară!

Azura” - un număr record de oaspeți

Pe lângă promovarea României ca destinație turistică la agențiile lumii de turism, „Azura” ne-a oferit o priveliște și o ocazie unică de recunoaștere pe plan mondial. Imensa ambarcațiune de lux a acostat în Portul Constanța sub privirile a mii de curioși, veniți în mod expres pentru acest eveniment de anvergură. Nu au lipsit nici presa, investitorii și comercianții. Căci, la o astfel de ocazie, încerci să încasezi cât poți! Și de încasat, s-a încasat zdravăm, spun negustorii zonali.

De la bordul luxosului hotel plutitor au coborât aproximativ 3.000 de turişti britanici, la care s-a adăugat și un număr aproximativ de 1.200 de membri ai echipajului. Cu toții au ales să viziteze obiectivele turistice din Constanța, printr-o agenție de turism românească, care le-a pus la dispoziție oaspeților autocare și facilități din cele mai luxoase. Bineînțeles, totul contra-cost! Excursiile au fost organizate dimineață și după amiază, turiștii având opțiunea de a alege dintr-o gamă largă de pachete turistice oferite de agenție în amănunt.

Transport special pentru persoane cu dizabilităţi

Organizatorii români nu au omis niciun detaliu. La bordul luxosului hotel plutitor s-au aflat și aproximativ 50-60 de pasageri cu dizabilități! Pentru acestea, s-a asigurat un transport special. Un autobuz cu facilități pliate după necesitățile lor, care să îi plimbe prin centrul vechi al orașului Constanța, dar și un ghid care să le prezinte obictivele turistice din portul nostru. A fost o organizare reușită, în urma căreia britanicii s-au arătat extrem de încântați și mirați de atracțiile turistice pe care le oferă Constanța.

Azura” vs „Qeen Victoria”

Pachebotul „Azura” este un gigant care măsoară 289 metri lungime şi 50 metri lăţime și are o capacitate de 115.055 tdw (tone deadweight). Ambarcațiunea a fost construită în 2010, are 14 punţi pentru pasageri este utilată cu tot luxul pe care cineva și-l poate imagina: 900 de cabine cu balcon, 11 restaurante, cinci magazine, patru piscine, două saloane şi o mulțime de spaţii în aer liber, destinate relaxării. De asemenea, deține baruri, SPA, cinematograf, o galerie de artă şi multe alte facilități gândite până în cel mai mic detaliu.

Croaziera „Azura” este înregistrată sub pavilion Insulelor Bermude şi se află în serviciul lui P&O Cruises. „Queen Victoria” măsoară 294 metri lungime și are o greutate de 90.000 tone, scrie Mediafax. Croaziera deține șapte restaurante, 13 baruri, trei piscine, o sală de bal și un teatru. „Azura” și „Qeen Victoria” sunt unele dintre cele mai apreciate și recunoscute croaziere de lux pe plan mondial. 

Gina Rotaru

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement