Litoralul romanesc va fi impanzit cu bungalouri

Home « Evenimente « Inedit

Litoralul românesc este plin de plaje virgine, nedescoperite de turiştii care populează în fiecare an staţiunile faimoase. Printre acestea se numără şi plaja Tuzla, rezervată până acum numai localnicilor. Însă, începând cu anul viitor, edilii locali au în plan să transforme plaja Tuzla într-una foarte atractivă pentru turişti, chiar mai bună decât Mamaia si mai cu moţ (vor fi amplasate căsuţe asemănătoare bungalourilor din Polinezia Franceză).

Constatarea nu ne aparţine nouă, ci primarului din Tuzla, Florin Constantin Micu, care este foarte optimist în ceea ce priveşte planurile sale şi crede că, în scurt timp, Tuzla va surclasa Mamaia ca mărime şi staţiunile Eforie şi Costineşti ca popularitate. "Cred că va avea un succes mai mare decât Eforie sau Costineşti şi cred că va fi o staţiune ultramodernă, pentru că se va întinde pe 80 de hectare, dublu faţă de Mamaia. Va avea un mare potenţial turistic şi se vor crea multe locuri de muncă", a spus primarul.

Deşi, pentru unii, poate părea ceva de necrezut, autorităţile locale spun că vor construi un sat pescăresc cu locuri de cazare în bungalouri, zeci de locuri în care să se servească mâncare tradiţională (borş de peşte, saramură etc), locuri în care să se ţină lecţii pentru gătit şi pescuit, mai multe zone de agrement, spaţii comerciale sau locuri amenajate pentru plimbări cu barca.

"Vom construi căsuţe pentru pescari pe apă, legate între ele prin nişte pontoane. Ne gândim la vreo 20 de puncte de cazare, căsuţe şi spaţii de parcare. Sperăm să iasă ceva deosebit", a declarat primarul din Tuzla.

După finalizarea proiectului, nu mai puţin de zece familii de pescari autentici, din Delta Dunării, se vor muta în casele de lângă plaja Tuzla. "Vor veni cu bărcile lor, cu ustensile, să trăiască la fel ca în Deltă, cât mai autentic", a mărturisit primarul. Şi pentru ca turiştii să vadă cum trăiesc pescarii, aceştia vor putea merge pe mare, împreună cu pescarii, pentru a-i vedea cum pescuiesc.

Momentan, se efectuează măsurătorile şi au loc discuţii pe tema tipului de arhitectură. Este posibil ca până la sfârşitul anului să fie gata primul hotel, în zona Farului. "Intrăm în participaţiune cu consiliul judeţean, cu primăria şi cu persoanele fizice. După ce va fi gata proiectul, vom chema proprietarii de teren şi probabil că vor fi şi investitori străini, important este să punem primul bloc", a mai adăugat dl Constantin Micu.

Investiţia se ridică la 4 milioane de euro, iar jumătate din bani vor veni din fonduri europene.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com
 

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: litoralul romanesc, Mamaia, plaja, plaja Tuzla
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement