Litoralul românesc, paradisul distracției de 1 Mai

Home « Evenimente « Inedit

 

Vine, vine... vacanța de 1 Mai! Turiștii ard de nerăbdare, iar autoritățile constănțele au intrat în febra amenajărilor! Mai sunt câteva zile și se dă startul vacanței de 1 Mai pe litoralul românesc! Sezonul estival 2013 începe cu mare fast, anunțând o serie de concerte tari și spectacole în aer liber, menite să-ți miște inima din loc! Boxele de patru metri înălțime sunt pregătite, iar puterea basului va face inimile petrecăreților să pompeze cu putere! E clar, anul acesta litoralul românesc devine kilometrul zero al distracției de 1 Mai!

Nu o spunem din auzite, ci amenajările pentru vacanța de 1 Mai îi vor lua prin suprindere chiar și pe cei mai pretențioși turiști! Și când spunem asta nu ne referim la lux, ci la distracție pură... ca la Rio de Janeiro! Din 30 Aprilie și până pe 6 Mai vor fi nopți albe pe litoralul românesc! Muzica va răsuna din toate părțile, celebrele parade constănțene vor înviora atmosfera, iar terasele de pe malul mării vor împrăștia mirosul de grătare! Peste 50.000 de mii de turiști sunt așteptați în vacanța de 1 Mai pe litoralul românesc, iar autoritățile sunt într-o continuă alertă pentru amenajarea plajelor și a zonelor de concerte! De ce atâta agitație?

O săptămână de vacanță!

După multă vreme, românii se bucură de 1 Mai de o săptămână întreagă de vacanță, cu tot cu Paștele! O perioadă benefică atât pentru turiști, cât și pentru comercianți și hotelieri, care și-au pregătit din timp pachetele promoționale pentru a fi siguri că sunt printre cei mai atractivi de pe piață! Și marea majoritate a reușit! Bulgaria a ajuns pe locul doui în preferințele românilor pentru vacanța de 1 Mai întrucât prețurile la cazare de pe litoralul românesc au stagnat față de anul trecut!

În plus, facilitățile oferite de marea majoritate a lanțurilor hoteliere sunt la fel de atractive ca cele de peste hotare! Să nu mai vorbim de spectacole! Constanța anunță evenimente precum mega concerte în aer liber, super party-uri în cluburi, un festival de muzică electronică, o paradă de mașini de epocă și slujba de paște oficializată la malul mării. Ce poate fi mai atractiv de atât?

Pregătiri la foc continuu...

Și pentru ca totul să meargă ca la carte, autoritățile constănțene par să muncească din greu! De la borduri, curățarea apei și a plajei și până la așezarea tomberoanelor la distanțe rezonabile, cât să fie la îndemâna oricărui turist, toate lucrurile decurg într-o mare agitație! Patronii teraselor și-au angajat muncitori pentru pavarea zonei, iar zgomotul produs de polizoare și ciocane se aude acum în toată stațiunea.

Magazinele de pe litoralul românesc și-au făcut provizii cât pentru două săptămâni, în speranța că turiștii nu se vor uita la bani când vine vorba de distracție și shopping, dacă va fi așa sau nu, vom ști după cele cinci zile de party-uri non stop. Cât despre hotelieri, sunt cei mai încântați. Rezervările au întrecut așteptările, chiar și la sectorul pretențios de cinci stele. Chiar dacă hotelurile nu sunt full, mulți patroni se laudă cu un grad de ocupare de peste 50%. Un start bun pentru sezonul estival 2013, nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: turism.bzi.ro

 

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement