Istoria Submarinelor

Home « Evenimente « Inedit
Primul submarin functional a fost inventat si construit de catre americanul David Bushnell, in 1776. Submarinul, numit Turtle, l-a construit cu scopul de a scufunda navele englezesti. Aceasta s-a intamplat in timpul razboiului de independenta din SUA. 
Turtle se putea deplasa in imersiune cu o viteza de 1 nod (1 Mm/ora), fiind propulsat de o elice in forma de tirbuson, care tragea submarinul in loc sa-l impinga.
Elicea era actionata manual de persoana care ocupa singurul loc disponibil in interior; cu o mina se actiona
elicea, iar cu cealalta se manevra carma.
Pentru intrarea in imersiune, Bushnell prevazuse in partea inferioara a corpului o supapa prin care apa din exteriorul corpului patrundea in interiorul submarinului pana la un anumit nivel; În mornentuI realizarii nivelului stabilit, supapa se inchidea, iar operatorul trecea la postul de manevra a carmei si elicei. lesirea la suprafata apei se realiza prin eliminarea apei din interior cu ajutorul unei pompe manuale. Stabilitatea vehiculului in pozitia normala de lucru era realizata cu ajutorul unor greutati (balast) dispuse in partea inferioara.
In 1801, Robert Fulton, tot un american, construieste submarinul Nautilus. Acesta era prevazut cu vele. Submarinul era propulsat cu vele la suprafata apei si cu elice in imersiune. Elicea era de asemenea actionata manual.
Nautilus a fost construit tot in scopuri militare. 
 
 
Sursa foto: rockntech
 
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: lumea din adancuri, istoria submarinelor
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement