Începe Festivalul Zilele Constanței 2013

Home « Evenimente « Inedit

Petrecerile se țin lanț pe litoralul românesc. După un 1 Mai aglomerat, autoritățile constănțene au început pregătirile pentru festivalul Zilele Constanței 2013! Un festival cu tradiție în România, care strânge anual mii de turiști datorită difersității de activități și expoziții. Ca în fiecare an, festivalul Zilele Constanței va avea loc în data de 21 mai și va cuprinde evenimente precum concerte în aer liber, demonstrații sportive, concursuri și serbări cu caracter popular.

Astfel, la Zilele Constanței sunt așteptați nu doar tinerii doritori de distracție, ci și iubitorii portului popular și serbărilor culturale. Festivalul Zilele Constanței va începe în aceeași zi în care ortodocșii sărbătoresc „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Sărbătoarea se va lăsa cu petreceri și voie bună pe litoralul românesc, unde turiștii care poartă numele de Constantin sau Elena se vor putea bucura de petreceri în aer liber și zile de naștere organizate la terasele amenajate pe plajă! Este perioada din an în care turismul în Constanța cunoaște cea mai mare creștere din an și când hotelierii și agențiile de turism pot estima potențialul turistic pe întreaga perioadă a verii.

Zilele Constanței de Sf. Constantin și Elena

Festivalul Zilele Constanței a fost sărbătorit pentru prima dată în anul 2013, în zilele 18-21 mai. Zile în care au avut loc diverse activități și manifestări dedicate orașului, precum evenimente artistice și culturale, istorice și religioase, demonstrații sportive, concursuri și serbari cu caracter popular. În seara zilei de 21 mai 2002, administrația locală a organizat un concert în Portul Tomis din Constanța, la care s-au adunat mai bine de 20.000 de oameni. Iar acela a fost dpar începutul!

Cu trecerea anilor, festivalul a devenit o tradiție în Constanța, care s-a făcut remarcat în toată România. Iar în zilele de astăzi, tineri și vârstici din aproape toate regiunile țării vin pe litoralul românesc în data de 21 mai pentru a participa la festivitatea dedicată Constanței. De Sfântul Constantin și Elena aproape 1.8 milioane de români își sărbătoresc onomastica, dintre care peste un milion sunt femei. 

Pe lângă slujba religioasă care va avea loc dimineață în toate busericile ortodoxe ale țării, autoritățile locale vor organiza diferite evenimente. În timp ce la Constanța vor avea loc concerte și evenimente cultura întrucât sărbătoarea coincide cu Festivalul Zilele Constanței, în celelalte orașe ale țării există posibilitatea să se organizeze diferite târguri, concerte sau evenimente sportive.

Gina Rotaru

Foto: www.qsl.net

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: festival, festival Constanta, Zilele Constantei, Ziua Constanta
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement