Festivalul apei în Thailanda! (video)

Home « Evenimente « Inedit

Urmează nebunia și pe străzile din Thailanda! Se apropie Festivalul Apei! Unul dintre cele mai distractive evenimente anuale organizate de autoritățile thailandeze! Ce înseamnă și cum se desfășoară evenimentele? Simplu: bătăi cu apă în plină stradă, multă distracție și mult zgomot! Localnicii fac curățenie generală în case, statuile Buddha sunt spălate cu apă parfumată, iar brătrânilor li se toarnă apă pe mâini, în semn de respect. Cât despre tineri, dau startul distracției pe toate străzile orașului, prin bătări cu apă și caravane muzicale...

Festivalul Apei din Thailanda, sau Songkran, este sărbătoarea care marchează începutul noului an thailandez! Are loc în luna aprilie și ține trei zile, în care distracția nu cunoaște limite! Toți locutorii ies pe stradă și se bat cu apă, în semn de curățare, furificare și un nou început! Pe lângă distracția nebunească, care invadează toate străzile, festivalul este modalitatea ideală de ascăpa de temperaturile toride din aprilie, cea mai „fierbinte” lună a anului! Cunoscut oficial ca Songkran, festivalul apei înseamnă curățare, purificare și un început proaspăt.

Unde în Songkran?

Oficial, festivalul se desfășoară timp de trei zile, de sâmbătă până luni. Însă, marea majoritate a localnicilor își iau liber de la serviciu pentru a continua distracția. O distracție tradițională care ajunge să desfășoare, în fiecare an, timp de șase zile, în locuri turistice, precum Chiang Mai și Phuket. Iar anul acesta, nebunia va începe în 13 și se va termina oficial pe 15. Dacă, însă ajungeți în zonă, să nu vă mire dacă petrecerea se va prelungi până spre finele săptămânii! Asta pentru că thailandezii știu să se distreze!

Petrecerile se desfășoară în mai multe zone ale orașului. Principala sărbătoare are loc în centru vechi din Chiang Mai. Însă, veți găsi festivități impresionante și în Bangkok, Phuket, precum și în toate celelalte zone turistice. Provinciile și orașele mici sărbătoresc Festivalul Apei într-un mod ceva mai tradițional, accentul fiind pus pe parade și activități în templu, nu neapărat pe muzică. Songkran este, de asemenea, sărbătorită cu bucurie și în Luang Prabang, Laos, și alte părți ale Asiei de Sud-Est. Totul depinde de cum anume vrei să petreci!

Songkran in Chiang Mai

Însă, dacă vrei un party adevărat, Chiang Mai este raiul distracției! Așteptați-vă la nebunie, blocaje în trafic și mulțimi uriașe. Epicentrul festivității va fi Tha Pae Gate, unde petrecăreții își vor umple gălețile, bidoanele și pistoalele de jucărie cu apă potabilă, din șanțuri special amenajate de autorități! Este locul de unde începe toată nebunia!

Rezervările la hoteluri se fac întotdeauna cu câteva zile, dacă nu săptămâni, înainte de începerea Festivalului Apei. În această perioadă, zona este arhiplină de turiști, iar locurile de cazare sunt foarte greu de obținut! Și, cel mai important, înainte de a vă îmbarca, faceți-vă toate vaccinurile recomandate de medic (precum cel anti-tenanos/difterie, poliomielită, hepatita A și B, febră tifoidă) pentru a nu risca să vă îmbolnăviți. În rest, distrați-vă la maximum, pentru că este una dintre cele mai plăcute și iubite festivaluri de apă din lume!

Gina Rotaru

Foto: www.tumblr.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: carnaval nautic, festival Thailanda, festivalul apei, Thailanda
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement