Corporate Sailing, un Team Building pe mare

Home « Evenimente « Inedit

Corporate Sailing sau Navigația Corporativă este o abordare specială adoptată de directorii companiilor pentru a îmbunătăți performanța angajaților. Corporate Sailing poate fi asemănat cu un Team Building numai că toată activitatea are loc pe mare. Ea implică scoaterea angajaților într-o excursie de o zi pe mare. În cadrul escapadei se organizează nenumărate exctivități care necesită muncă în echipă, comunicare, inițiativă de rezolvare a problemelor și evidențiarea aptitudinilor de conducere. De asemenea, Corporate Sailing se organizează și pentru a impresiona clienți, creând o imagine pozitivă și constructivă companiei.

Există diverse motive pentru organizarea unui eveniment corporativ de navigație:

1) Pentru a încânta și răsfăța patronii.

2) Schimbul ideilor și experiențelor cumulate de proprietari sau angajați, lucru care ar putea ajuta la creșterea productivității, la abilitățilele de comunicare și la depășirea cu succes a diferitor provocări.

3) Ajută la rezolvarea situațiilor conflictuale între angajați. În cazul în care un nou lider s-a alăturat echipei, schimbând componența acesteia, activitățile din cadrul corporate sailing ajută la rezolvarea problemei fără ca aceasta să aibă un impact major asupra angajaților.

De ce navigație?

1) Activități eficiente de divertisment

2) Rupe barierele inter-umane, deoarece necesită lucrul în echipă.

3) Evenimente competitorii și distractive în echipe.

4) Are un grad ridicat de participare.

5) Se organizează într-o ambiență plăcută, marea fiind un loc liniștit și aventuros, ideal pentru dezvoltarea ideilor și a strategiilor pentru companie.

Cum se organizează?

Pentru a asigura distracție, siguranță, experiență plăcută și productivitate este indicat să angajați o firmă de navigație, care oferă ambarcațiuni pentru nevoile companiei, firme de catering și un organizator care să se ocupe de activitățile ce vor urma să se desfășoare pe ambarcațiune. Asta pentru că un organizator bun își dă seama care sunt activitățile specifice care se potrivesc companiei dumneavoastră. De asemenea, este nevoie și de un ghid profesionist, care să le ofere atât angajaților cât și patronilor o navigare lină, pentru relaxarea mentală.

Specificați-le acestora obiectivele pe care vreți să le atingeți, mărimea grupului, cerințele, locațiile pe care ați vrea să le parcurgeți și bugetul disponibil. În timpul evenimentelor corporative de navigație, toată lumea, indiferent de poziția lor în societate, se reduce la același nivel. Totul se rezumă la a învăța lucruri noi, la a explora ideile colegilor și la a învăța să lucreze cu adevărat într-o echipă. Prin urmare, toate activitățile planificate ar trebui să reflecte aceaste necesități.

Sau

Dacă timpul vă permite, ziua distractivă de navigație poate fi urmată de o noapte liniștită tot pe yacht. Puteți organiza o ședință la bar sau în living room, cu discuții libere, apoi să le dați angajaților liber la somn. Însă, înainte de toate, aveți grijă să organizați evenimentul într-un mediu relaxant, care să ofere spațiu tuturor angajaților și sentimentul de siguranță pentru un team building de calitate.

Cine îl organizează?

Există mai multe companii de management și companii de vase de croazieră care organizează evenimente corporative de navigație. Multe dintre acestea au mulți ani de experiență și pot organiza și modifica cu ușurință orice eveniment în funcție de preferințele sau nevoile patronilor. Mai mult, oferă oportunități reale pentru îndeplinirea ideilor dumneavoastră corporative și, totodată, pot promite o excursie liniștită, relaxantă și sigură pe apele mării.

Toate sunt firme private care oferă yachturi cu motor, cu vele, nave de croazieră și ambarcațiuni sportive. Însă, înainte de a te arunca spre o ambarcațiune, fiți atenți la dimensiunile necesare. Yacht-urile de mari dimensiuni sunt ideale pentru aceste tipuri de activități, iar cele de croazieră sunt perfecte dacă vă doriți să extindeți activitățile și peste noapte.

Gina Rotaru

Foto: idealhospitality.co.uk

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement