Aqua Fest Bucuresti 2013 – program evenimente

Home « Evenimente « Inedit

A început nebunia, a început distracția, a început... Aqua Fest Bucuresti 2013! Un eveniment organizat pentru prima dată în România, care se va desfășura pe o perioadă de o lună între 9 mai și 89 iunie 2013! Pe lângă nenumărate distracții pe apă și turism acvatic în București, evenimentul va găzdui și o serie de concursuri de wakeboard, pescuit sportiv și pescuit amator! Scopul acestui festival: să aducă în atenția populației valoarea și importanța apei în viața omului. Mai mult, organizatorii Connections.org.ro speră ca prin aceste acțiuni atractive să le poată prezenta oamenilor semnificațiile culturale și ecologice ale apei, dar și folosirea ei ca un mediu de divertisment în zone de agrement. Pentru cei tentați să participe la distracțiile și activitățile ecologice din cadrul acestui festival, vă spunem că startul a fost dat azi, iar activitățile care se vor desfășura sunt:

Deschiderea festivalului s-a realizat joi, 9 mai 2013, în pasajul Universităţii. În zilele ce urmează se vor organiza plimbări gratuite cu vaporaşul pe lacul Herăstrău (oferite de ALPAB). Va urma evenimentul muzical Aqua Music la „Fântâna cu vioară” de pe esplanada Colţei (zona Piaţa Universităţii).

Se va face „Turul fântânilor bucureştene” cu un autobuz pus la dispoziţie gratis de RATB. În cadrul acestei acțiuni se vor vizita fântânile arteziene din parcurile Carol, Herăstrău, Cişmigiu, Luigi Cazzavillan etc. Bucureşti – capitală la Dunăre. Bucureștenii se vor întâlni cu Primarul general al Capitalei, care va prezenta proiectul „Canalul Dunăre – Bucureşti”. Va urma „Ziua castelelor de apă”, când se organizează o excursie gratuită cu un autobuz al RATB la Turnul de apă de la Postăvăria Română.

Fa fi o acţiune de ecologizare a Lacului Morii, un eveniment muzical la Izvorul lui Eminescu din Cişmigiu și un spectacol muzicat cu animație mediavală - „Lazaret cu apă vie” – la monumentul spătarului Mihail Cantacuzino din curtea Spitalului Colţea. Atelier de reciclare creativă - se confecționează ambarcațiuni din materiale reciclabile și se expun într-o zonă din Capitală. Cross pe malul Dâmboviţei. O paradă de modă cu costume de epocă în jurul Fântânii din faţa Cercului Militar Naţional și un colocviul - „Protejarea surselor de apă”.

Pe lângă acestea vor avea loc un concurs cu bărci şi hidrobiciclete în Parcul Herăstrău, concurs de wakeboarding pe lacul Mogoşoaia , „Festivalul Luminii”, urmate de un Concert de muzică italiană preclasică în jurul fântânii Cazzavillan.Pe lângă toate acestea, bucureștenii se vor putea bucura de acvaristică în Parcul Herăstrău și de multe alte evenimente precum conferințe de presă cu activități de entertaiment.

Gina Rotaru

Foto: www.panoramio.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: Aqua Fest, Aqua Fest Bucuresti, Aqua Fest Bucuresti 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement