Vacanta ca-n filme pe insula lui Marlon Brando

Home « Evenimente « Ghid

În anii săi de glorie, se spune că tot ce trebuia să facă marele actor Marlon Brando era să închidă ochii şi imediat se teleporta în paradisul său din Pacificul de Sud, pe insula cu ape liniştite şi cristaline: Tetiaroa.

 

Insula de 2,5 km lungime este accesibilă numai cu avionul privat şi se mândreşte cu plaje cu nisip alb, palmieri de nucă de cocos, păsări exotice şi viaţă marină abundentă.

Achiziţionată în 1966, după ce Brando a filmat "Revolta de pe Bounty", insula tropicală i-a devenit refugiu şi cămin până când sănătatea sa a început să fie şubredă (2004). Însuşi actorul spunea că: "Aici, pe această insulă am trăit cele mai fericite momente din viaţa mea. Am urcat pe o culme înaltă şi am văzut Tetiaroa. Am fost fermecat şi am devenit proprietarul ei de drept în 1966. M-am îndrăgostit de pământ, dar şi de oamenii acestui pământ pentru bucuria lor de a trăi."

Datorită frumuseţilor tropicale, farmecului locului, valurilor de un albastru profund şi armoniei lagunei, este lesne de înţeles de ce s-a îndrăgostit marele actor al anilor '60 de acest paradis natural. Pe lângă linişte şi aer curat, Brando a mai întâlnit pe Tetiaroa marea dragoste, în persoana Taritei Teriipia, partenera sa din filmul "Revolta de pe Bounty", care, între timp, i-a devenit soţie şi mama copiilor săi.

Pentru iubitorii de natură care doresc să experimenteze viaţa de pe insula lui Brando, complexul hotelier Tahiti Beachcomber intenţionează să transforme insula într-o staţiune eco, dar luxoasă, intitulată sugestiv "The Brando".

Considerat sanctuarul personal al lui Marlon Brando, Tetiaroa va deveni o staţiune superbă şi ecologică, cu 35 de vile de lux, fiecare cu o piscină şi plajă privată. Întregul resort va folosi doar energie din surse regenerabile, adică energie solară şi ulei de cocos pe post de combustibil, iar casele vor avea aer condiţionat pe bază de apă de mare. Practic, o conductă subacvatică aflată la cea mai mare adâncime din lume (950 de metri) va transporta apă din mare la vilele de lux printr-un proces numit SWAC, un sistem care va permite "răcorirea" clădirilor.

 

Conceput să reflecte stilul de viaţă polinezian şi cultura locală, resortul "The Brando" va dispune de un bar pe plajă, piscină, grădină organică, bibliotecă, precum şi o staţie de cercetare în domeniul mediului. Printre activităţile oferite de staţiune se vor număra ciclismul, înotul, birdwatching-ul, snorkeling-ul, scufundările printre peştii tropicali.

Staţiunea va oferi, de asemenea, delicatese din bucătăria mondială, preparate de către Guy Martin, bucătar la unul dintre restaurantele de top din Paris (Le Grand Véfour), dar şi mâncăruri tradiţionale polineziene.

Pentru suma de 7500 de lire sterline, "The Brando" va oferi oaspeţilor condiţii de lux, spa-uri situate într-un cadru natural cu vedere spre un iaz de crini, cele mai bune tratamente holistice, dar şi un lounge cultural, unde vor putea citi despre Polinezia Franceză şi participa la cursuri şi demonstraţii despre cultura polineziană şi stilul de viaţă al localnicilor.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: hotelchatter.com
 

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: insula, nisip, plaja, resort, tahiti
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement