Un nou pod peste Dunăre

Home « Evenimente « Ghid

În sfârșit o veste bună pentru turismul românesc și nu numai. Peste câțiva ani ne vom putea bucura de un nou pod peste Dunăre, care va face legătura între România și Bulgaria, undeva în zona actualului pod de la Ruse. Astfel, bulgarii vor păși mai ușor pe pământ românesc, iar românii vor putea face shopping în voie, în piața ieftină din Ruse, scăpând actualul pod deja mult prea aglomerat.

Nu este un vis, ci un nou proiect, care urmează să se concretizeze în curând. Nu promitem noi asta, ci secretarul de stat din MDRT, Marcel Boloş. Acesta susține că România și Bulgaria au ajuns la concluzia că este nevoie de un nou pod peste Dunăre, care să ducă la Ruse, pentru a sprijini și spori mediul de afaceri. Astfel, ambele țări vor avea de câștigat de pe urma investiției.

Și că tot veni vorba despre bani, România și Bulgaria au început deja să analizeze proiectul și posibilitățile lui de realizare. „Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilităţii populaţiei şi ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschişi să avem o strategie comună pentru Dunăre, atât în ce priveşte partea de infrastructură, cât şi partea de port şi industria peştelui“, a afirmat Marcel Boloş, într-un comunicat remis de Mediafax.ro.

Deja a avut loc prima dezbatere publică privind proiectul. Boloș s-a întâlnit cu omologul său bulgar, Nikolina Nikolova, pentru a discuta în amănunt pe tema Strategiei Dunării. Dar nu vă bucurați încă. Până la concretizarea proiectului, e drum lung. Iar noi, românii, o știm mai bine decât orice altcineva.

Amintiți-vă că în anul 2000, cele două state au semnat un acord pentru realizarea celui de-al doilea pod, Calafat – Vidin. Din nefericire, proiectul nu a fost finalizat nici acum. Și, deși suntem în 2012, zona arată în continuare ca un șantier în lucru. Motiv pentru care, rămânem la vorba noastră, reprezentativă pentru români: Să nu crezi până nu vezi...

Autor: Gina Rotaru

Foto: puterea.ro

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement