O experienta de neuitat

Home « Evenimente « Ghid

Riviera Franceză - sau cum o numesc francezii - Coasta de Azur - este locul de "joacă" al celor bogaţi, celebri, faimoşi. Practic, aici îşi dă întâlnire spuma societăţii, ca să zicem aşa.

 

Cunoscută pentru plajele frumoase, vremea superbă, precum şi pentru strălucirea iahturilor care stau aliniate în porturi, Riviera Franceză este, de departe, destinaţia pe care merită să o vizitezi măcar o dată în viaţă.

Savurarea micului dejun pe terasa unui hotel de lux, plimbările lungi şi dese pe malul mării, participarea la unul sau mai multe dintre evenimentele sale celebre, cum ar fi Festivalul de Film de la Cannes şi Monaco Grand Prix, periplul prin toată regiunea, toate acestea sunt doar câteva dintre numeroasele activităţi pe care le poţi face în Riviera Franceză.

Haide să aruncăm o privire mai amănunţită:

 

1. Iles d'Hyeres

Iles d' Hyères este numele colectiv dat celor trei insule frumoase şi mai ales sălbatice, care sunt situate în afara Rivierei Franceze. De asemenea, cunoscute sub numele de "Iles d'Or" sau "Insulele de Aur", aceste trei insule includ Porquerolles, Port - Cros şi Levant. Întreaga Insulă Port - Cros este un parc naţional, în timp ce 4/5 din Porquerolles a fost cumpărat de către stat, cu scopul de a proteja naturaleţea locului. Levant, pe de altă parte, are o bază militară şi o plajă pentru nudişti.

 

Vizitatorii trebuie să ia un feribot ca să ajungă la Iles d' Hyeres. Odată ajunşi acolo, ei pot alege să viziteze mai multe forturi vechi, să admire păsările călătoare, să facă drumeţii, ciclism sau scuba diving.
 

2. Cannes

Dacă în secolul al XIX-lea, Cannes era doar un sat pescăresc liniştit, astăzi, este un oraş plin de farmec, cunoscut în toată lumea datorită Festivalului anual de Film care se organizează aici. În fiecare an, în luna mai, atunci când oraşul găzduieşte festivalul de film, mulţimile de fani se adună pentru a vedea cum actorii lor preferaţi păşesc pe covorul roşu întins pe treptele Palatului, unde mii de filme sunt ecranatizate. Turiştii mai pot admira La Croisette, o frumoasă zonă înconjurată de palmieri, hoteluri de lux, restaurante şi case de modă celebre, cum ar fi Gucci, Chanel şi Dior.

3. St. Tropez

Cine nu a auzit de Saint Tropez? De la filmele cu celebrul actor Louis de Funes, melodii de top, până la binecunoscutul port în care ancorează iahturile de milioane de dolari, Saint Tropez este definiţia luxului şi a opulenţei.

Aşezarea era cunoscută grecilor sub numele de "Athenopolis" şi era numită de către romani "Heraclea Cacabaris". Numele actual provine de la Sfântul Tropez sau Torpes, decapitat de romani, ale cui rămăşiţe au fost descoperite aici.

Începând cu anii '50, plajele şi staţiunile din St. Tropez au atras celebrităţi şi bogătaşi din întreaga lume. Situat foarte aproape atât de Cannes, cât şi de Nisa, Saint Tropez este un vechi port mediteranean care farmecă prin orice, fie că vorbim despre restaurante, cafenele, străzi pietruite sau clădiri istorice. În acelaşi timp, are cluburi elegante şi discrete pe plajă, care satisfac mofturile celor cu muuultă dare de mână, un port populat cu iahturi uimitoare şi multe plaje cu renume mondial, cea mai cunoscută fiind Pampelonne.

 

Name


4. Nisa

Frumosul oraş Nisa este cea mai mare staţiune de pe Riviera Franceză şi un port important pentru Franţa. Este, de asemenea, al şaselea cel mai mare oraş din Franţa, aşa că, sigur are multe de oferit vizitatorilor, inclusiv locuri excelente pentru a mânca şi magazine. Călătorii se pot plimba pe jos sau cu bicicleta prin celebra Promenade des Anglais, se pot bucura de-o plimbare prin centrul său istoric sau pot găsi un loc de-a lungul plajelor cu pietriş, pentru a admira frumuseţea Mării Mediterane. La lăsarea întunericului, Nisa este plină de viaţă.

5. Monaco

Monaco, cunoscut cu numele de "Munegu" în dialectul local, este un lider mondial în lux şi bani, care se numără printre ţările cele mai scumpe din lume, fiind un "rai al taxelor".

 

Luxul şi frumuseţea sunt reprezentate prin boutiqurile sale ce poartă nume celebre (Chanel, Prada, Armani etc.), restaurantele luxoase şi cluburile de noapte. Simpla menţionare a numelui "Monaco" evocă imagini ale iahturilor de lux, cazinourilor, hotelurilor etc.

Jocurile de noroc au făcut din staţiunea Monaco o destinaţie turistică faimoasă, iar cazinoul Monte Carlo este încă una dintre cele mai mari atracţii din Monaco. Alte atracţii includ Muzeul Oceanografic şi Acvariul, precum şi schimbarea gărzii la Vila Monaco, un palat care a fost iniţial o cetate medievală.

 

Irina B.

sursa foto: touropia.com

 

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: nisip, plaje, Riviera Franceza, scuba diving, statiuni
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement