Navigația ecologică ca trend în 2013!

Home « Evenimente « Ghid

Prețuri mici, materiale cât mai ușoare, de preferat naturale, și design-uri clasice sau nonconformiste! Mulți pasionați de navigație au trecut de la yachturi și șalupe cu motoare puternice, la ambarcațiuni ecologice. Iar trendul pare să fi luat amploare în ultimele două luni, întrucât ambarcațiunile de gen handmade au devenit printre cele mai cautate din sectorul middle. Asta pentru că și prețurile se situează cam în aceeași arie...

 

Marea majoritate a pasionaților de navigație sau a pescarilor și-au îndreptat atenția către ambarcațiuni cu motoare mici sau fără! Se înregistrează o creștere a interesului în sectorul caiacelor, canoe, yachturilor cu vele și a celor de mici dimensiuni, care folosesc ca principală formă de propulsie vântul! De asemenea, piața românească de ambarcațiuni este invadată de oferte la bărci cu motoare foarte mici, destinată navigației pe râuri line.

Caiace și canoe

Caiacele și canoe sunt în topul celor mai apreciate, motivele fiind lesne de înțeles. Pot fi găsite din materiale precum lemn masiv, fibră din sticlă sau plastic rezistent, iar prețurile variază în funcție de mărime și model de la 600 ron până la 1.500 de euro. Pe lângă acestea, românii optează și pentru ambarcațiuni pneumatice și ambarcațiuni pliabile, care sunt ușor de depozitat, transportat și manevrat chiar și pe râurile de ape repezi! Motivul: prețurile scăzute, calitatea superioară și, bineînțeles, posibilitatea de a le putea lua cu tine în orice excursie, chiar și de rafting.

Bic 245

Un stil care a acaparat România în ultimii ani! O bărcuță mică, încăpătoare și cu motor mic și 100% reciclabilă! Este o barcă ușoară, ușor de transportat în portbagajul mașinii personale, rezistentă și extrem de echilibrată. Această ambarcațiuni se bucură de laude semnificative din partea cumpărătorilor, mulți arătându-se încântați de greutate, manevrabilitate, stabilitate și preț... 2.250 lei. Noi nu am testat-o, însă luându-ne după laudele primite și cerința de pe piață, ne rezervăm dreptul să o considerăm una dintre bărcile „cu lipici” la români.

Green Sailing

Iar lista continuă cu priecte noi, ecologice, care aduc pe piața nautică din România noi tipuri de ambarcațiuni fără motor sau cu motor electric. Este vorba despre o barcă cu vele kit, care vrea să rupă gura târgului cu o configurare flexibilă și un preț mic. Cel puțin asta spun inițiatorii proiectului Green Sailing. Barca este proiectată cu ajutorul computerului, tăiată cu mașina numerică și contruită din materiale ecologice, folosind vântul ca principală formă de propulsie. Există și posibilitatea de a i se adăuga un motor electric, însă totul ține de alegerea cumpărătorului. Iar dacă vrei să o confecționezi singur, la tine acasă, o poți face. Construcția ei nu necesită unelte speciale sau experiență! Trebuie doar să dai dovadă de puțină îndemânare...

Gina Rotaru

Foto: www.naviwatt.fr

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement