Calendar evenimente în Veneția

Home « Evenimente « Ghid

Cum vacanța se alege întotdeauna în funcție de perioadă și evenimente, ne-am gândit să facem o listă cu evenimente în Veneția, anuale. Festivaluri, regate și canavele, care atrag în fiecare an atenția turiștilor. Trebuie toturși menționat faptul că, pe întreaga perioadă a fiecărui eveniment, Veneția e arhiplină și există decalări de timp între transportul public local (ACTV) și la vaporetto.

 

Carnaval (Carnevale)

Este cel mai mare eveniment turistic din Veneția. Se organizează în fiecare an în Piața San Marco, locul în care localnicii și turiștii se strâng laolaltă îmbrăcați în costume de carnaval și măși sinistre. Se organizează baluri mascate și parade publice, atrăgând vizitatori din întreaga lume. Carnavalul are loc în luna februarie, în timpul celor zece zile dinainte de Lăsata Secolului.

La Sensa

Festa della Sensa sărbătorește relația dintre Veneția și mare. Sărbătoarea implică o expoziție de bărci tradiționale, conduse pe un canal venețian de doge (azi primar), care aruncă un inel (astăzi coroană de flori) în valuri pentru a simbiliza mariajul dintre Veneția și mare (sau stăpânirea ei asupra mării, în funcție de interpretarea fiecăruia). Evenimentul se desfășoară după Ziua Înălțării, iar în 2012 a avut loc în 20 mai.

Vogalonga

Acesta este un eveniment uriaș de canotaj și veselă, care are loc într-o duminică, în luna mai sau iunie, în funcție de dorința organizatorilor. În 2012, el a avut loc ăn data de 27 mai. În cadrul evenimentului se strâng mii de navigatori, care traversează laguna cu bărci cu motor, la o viteză de 30 de kilometru=i pe oră. Este un mod al localnicilor de a pune stăpânire le Laguna Venețiană.

Bienala

Bienala a început ca un spectacol de artă, care se organiza la fiecare doi ani, luând aploare cu timpul și devenind o organizație-umbrelă, care acoperă o gamă largă de evenimente, printre care se regăsește și Festivalul de Film de la Veneția. Expoziția principală de artă are loc în anii impari, iar în anii pari se înlocuiește cu un spectacol de arhitectură. Următoarea bienală de artă va avea loc în 2013.

Festa del Redentore

În fiecare an, la Veneția mulțumește pentru salvarea populației de focarul de ciump severă din secolul al XVI-lea. Este amenajat un pod din bărci, care traversează Canalul Giudecca, ducând spre biserica Redentore. Sărbătorile religioase se țin în a treia duminică a lunii iulie. Cu o noapte înainte (sâmbătă) se organizează o petrecere mare, cu ospăț, urmată de focuri de artificii nocturne. În weekend evenimentul se încheie cu o regată cu gondole.

Festivalul de Film de la Veneția

Festivalul Internațional de Film din Veneția se organizează în fiecare an și face parte din Bienala. Deși Veneția nu este un oraș care oferă o difersifitate de filme, în fiecare an se organizează un spectacol, în cadrul căruia se adună nume importante din lumea filmului. În 2013, Festivalul de film se va desfășura în perioada 28 august - 7 septembrie

Regata Storica

Veneția este o lume a bărcilor, iar această „regată istorică” este cel mai mare eveniment din an. O înșiruire colorată de ambarcațiuni tradiționale treversează Grande Canale, ele anunțând începerea cursei pe apă. În 2013, Regata Storica va avea loc duminică, 1 Septembrie.

Festa della Salute

Precu Redentore, acesta este un festival care amintește de eliberarea Veneției de boală. În fiecare an, în data de 21 noiembrie, se construiește un pod special peste Canal Grande spre Biserica Santa Maria della Salute. Apoi, trupe de venețieni traversează podul încercând să-și mențină echilibrul, iar copii lor mănâncă mere caremelizate lipicioase și primesc baloane colorate.

Fiecare eveniment în parte se bucură de aceeași importanță, atrăgând anual mii de turiști. Marea majoritate dintre ei vin petru distracție, însă foarte puțini știu însemnătatea acestor competiții și festivalui. Așadar, dacă ai de gând să-ți petreci o vacanță în Veneția, alege o perioadă în care să poți prinde un eveniment. Vei rămâne impresionat.

Gina Rotaru

Foto: in-venice.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement