Premiere la Târgul de Turism București 2013 (foto)

Home « Evenimente « Expozitii

Ținute elegante, destinații exotice, croaziere pe Mediterană, discount-uri de până la 90% și... sejururi de 1 euro! Așa s-a desfășurat prima zi din Târgul de Turism București 2013, care a adunat peste 3.000 de vizitatori... O adevărată nebunie! Agenții de turism producătoare, tour operatoare și de croaziere s-au întrecut în oferte early booking, în cataloage care mai de care mai atractive și, bineînțeles, în vânzări. Cu ce a venit nou Târgul de Turism București în 2013?

Cu o gândire deschisă spre turismul românesc, vacanțe pe croazieră, destinații exotice, pachete de scuba diving, softuri pentru agenții de turism și... prețuri care să taie răsuflarea oricui! Spunem asta pentru că una dintre agențiile mari de pe piața românească a scos la bătaie câteva sejururi în Turcia... la 1 euro bucata! Cum era de așteptat, oferta s-a evaporat încă de la primele ore ale dimineții... Însă, nu au existat nemulțumiți, turiștii arătându-se de-a dreptul încântați de ofertele agențiilor expuse pe piață anul acesta!

Piața deschisă croazierelor în Mediterană!

Dacă anul trecut ofertele de croazieră nu erau foarte numeroase, astăzi, peste 40% din agențiile revânzătoare din România oferă pachete cu vacanțe de croazieră! Iar marea majoritate a destinațiilor sunt în Marea Mediterană! Aproape fiecare stand a evidențiat faptul că oferă vacanțe all inclusive la prețuri mici în destinații cunoscute românilor precum Turcia, Grecia, Bulgaria, dar și faptul că oferă croaziere în destinații exotice, cu itinerarii de 8 sau 10 zile, într-un confort sporit la prețuri care variază între 240 de euro și pot depăși 1.300 de euro, în funcție de destinația aleasă și facilitățile oferite. Iar dacă cumperi pe loc, beneficiezi și de discount-uri atractive, care variază de la agenție la agenție!

Bulgaria, în topul vânzărilor

Ofertele au curs din toate părțile, însă românii au tins anul acesta către vacanțe în Bulgaria. Cel puțin asta ne-au spus câțiva patroni de agenții din România, care abia au mai făcut față cererilor turiștilor pentru vacanțe Bulgaria! Ce-i drept, prețurile au scăzut față de anul trecut la unele agenții, iar la altele s-au menținut pe poziții, însă au crescut facilitățile oferite. Spre exemplu, unele agenții au prețuri de 15 euro/persoană la un hotel de 3 stele în Bulgaria, în plin sezon. Bineînțeles, acestea fac parte din ofertele early booking cu 30% discount, de care poți beneficia fie până la finele Târgului de Turism București, fie până la finele lunii Martie

Premieră: Cursuri și excursii de Scuba Diving

Mergând din stand în stand, am dat și peste o școală de Scuba Diving, din București. Mai bine spus, de câțiva practicanți, de la care am avut ocazia să obținem și câteva informații destul de interesante. Pentru început, am aflat marea majoritate a agențiilor de turism din România organizează plecări săptămânale din București spre Marea Neagră, Grecia, Turicia sau alte destinații pe care turiștii le preferă, în funcție de numărul de persoane care solicită acea destinație. Fiecare excursie este îndrumată și asistată de un profesionist „scuba master”, care cunoaște locurile perfecte pentru scuba diving „ca-n palmă”. O lume nu foarte cunoscută publicului larg, pe care vă promitem că o să v-o prezentăm pe îndelete. În curând vom avea nu doar interviuri cu practicanți pasionați, dar și informații direct de la „sursă”,  oferite de agențiile producătoare.

Gina Rotaru

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement